Hesabım
    "Bütün Mahalleli Duysun" !f İstanbul'da!

    Çiçek Kahraman’ın video yerleştirmesi “Bütün Mahalleli Duysun”, ilk kez !f İstanbul kapsamında gösterilecek...

    Ülkemizdeki sinema sektörünün en önemli kurgucu isimlerinden olan Çiçek Kahraman’ın Yeşilçam'a adeta bir saygı duruşu olan video yerleştirmesi “Bütün Mahalleli Duysun”, ilk kez !f İstanbul’da seyircisiyle buluşacak!

    Selvi Boylum Al Yazmalım”, “Postacı” “Mahalleye Gelen Gelin” “Gırgıriyede Şenlik Var” ve “Adı Vasfiye” gibi 1960 ve '80 yılları arası Türkiye’de çekilmiş filmlerden kurgulanmış mahalle sahnelerini bir araya getiren video çalışması, bir yandan nostalji yaşatırken bir yandan da toplumsal normlarımızın yıllar içinde tabii kaldığı değişimleri önümüze seriyor. Yeşilçam’ın kendine özgü bir alt türü olan ‘mahalle filmleri’nde sokağın ve mahalle yaşamının ortak temsil biçimlerini gözler önüne seren video, sokağın nasıl toplumsal kontrol aracına dönüştüğünü dair de ipuçları veriyor. 

    Astel Profesyonel Görüntü Sistemleri katkılarıyla 17 Şubat’ta sergilenmeye başlayacak olan video, 1 Mart’a dek SALT Beyoğlu’nda ücretsiz izlenebilecek.

    Beyazperde.com'un internet sponsorları arasında yer aldığı 14. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında 12-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da kapılarını açacak! 

    !f İstanbul'a dair tüm gelişmeler için Beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top