Hesabım
    !f İstanbul, Berlinale'nin Filmlerini Ağırlayacak

    14. !f İstanbul Film Festivali bu yıl Berlinale'nin öne çıkan ve çok konuşulan 7 filmini Türk sinemaseverler ile buluşturacak.

    Berlin Film Festivali'nin programından dikkat çeken yedi film, Berlinale'den hemen sonra dünyada ilk kez !f İstanbul'da gösterim şansı bulacak. "Motör: Koypa Kültürü & Popüler Türk Sineması" da özel kurgusuyla !f İstanbul'da olacak.

    12 Şubat’ta başlayacak 14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali aynı zamanda Digiturk Galaları bölümünde The Forbidden Room / Yasaklı Oda adlı filmin yönetmeni Guy Maddin, “The Yes Men Are Revolting/Yes Men İsyanda” ile Igor Vamos ve Andy Bichlbaum, diğer adı ile Yes Men'i İstanbul'da ağırlayacak. Öte yandan "I am Michael" Ben, Michael ile Justin Kelly ve Reiner Werner Fassbinder'le 1970'te yaptığı konuşma ve röportajları buluşturduğu “Fassbinder – To Love without Demands/Fassbinder: Talepsiz Sevmek” ile Danimarkalı sinemacı Christian Braad Thomsen, filmlerinin gösterimleri için İstanbul'da olacaklar.

    The Act of Killing” ile şaşırtan, Joshua Oppenheimer'ın yeni filmi Look of Silence (Sessizliğin Bakışı), bilimkurgu ile müzikali buluşturan, camp film sevenler için hazine değerindeki Dyke Hard ve Afrika'da LGBTİ haklarının trajik durumunu gözler önüne seren, ben kısa filmli Stories of Our Lives (Yaşamımızdan Hikayeler) seyirciye merhaba diyecek.

    Türk asıllı yönetmen Cem Kaya'nın binlerce Yeşilçam filminin ve yaptığı yüze yakın söyleşinin ürünü olarak yedi yılda tamamladığı “Motör: Kopya Kültürü & Popüler Türk Sineması” ülkemizde ilk kez 97 dakikalık özel kopyasıyla seyirciyi selamlayacak. Yapım Yeşilçam’ın Tarzan’dan Drakula’ya, Oz Büyücüsü’nden Uzay Yolu’na, pek çok Batı çıkışlı filmin Türk versiyonlarını çekme süreçlerini konu alıyor.

    14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleşecek.

    14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da Beyoğlu Cinemaximum Fitaş, Cinemaximum Kanyon, Cinemaximum Budak; 26 Şubat-1 Mart tarihlerinde de Ankara Cinemaximum Armada ve İzmir’de ise Cinemaximum Konak Pier sinemalarında merhaba diyecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top