Hesabım
    Zor Bir İzleme Deneyimine Hazır mısınız?

    !f İstanbul “Gümüş Suyu: Suriye Otoportresi”ni gösteriyor!

    Bu yıl 12-22 Şubat'ta gerçekleşecek !f İstanbul, Suriyeli sığınmacıların yaşadıklarına ses oluyor! Festivalin bu yılki odak ülkesi Suriye olacak.

    Suriye sinemasından üç etkileyici filmin gösterileceği !f İstanbul’da, "savaş ve direniş zamanında sinema yapmak" konulu bir sohbet de gerçekleşecek.

    Cannes’da izleyenleri sarsan ve yılın izleme deneyimi en zor filmlerinden “Silvered Water, Syria Self-Portrait/Gümüş Suyu: Suriye Otoportresi festivalin Aşk ve Başka Bi’ Dünya Yarışması’nda yer alacak.

    Mohammad Ali Atassi ve Ziad Homsi belgeseli “Our Terrible Country/Bizim Dehşet Dolu Ülkemiz” ve Liwaa Yazji’nin Suriye'de savaş ve şiddetten, işgalden ve tutuklanmalardan kaçmak için evlerini terk eden insanların, ya evlerini terk etmeden önceki, ya da hemen sonraki dönemlerini takip eden filmi “Haunted/Ruh İşgali” ise festivalin “Ev” bölümünde karşımıza çıkacak.

    !f İstanbul’un bu yıla özel !f music gecesi “Suriye Ses Veriyor” ise, 18 Şubat’ta saat 20:30’da Babylon’da gerçekleşecek. “Gümüş Suyu: Suriye Otoportresi” filminde sesiyle hayran olduğumuz, Suriye topraklarının yetiştirdiği en ünlü opera sanatçısı sayılan Noma Omran’ın sahne alacağı gecenin biletleri, öğrenci 30 TL, tam 40 TL olarak biletix’te satışa sunulacak ve gecenin geliri Suriye Kültür Evi’ne aktarılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top