Hesabım
    34. İstanbul Film Festivali Onur Ödülleri Sahipleri Belli Oldu

    Bu yıl 34. kez düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali'nin Onur Ödülleri sahipleri belirlendi.

    IKSV tarafından 4-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 34. İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri sahipleri belli oldu. Her yıl sinemaya gönül ve emek veren isimlere sunulan Sinema Onur Ödülleri bu yıl yönetmen ve yapımcı Yılmaz Atadeniz, müzisyen Cahit Berkay, oyuncu Nebahat Çehre, senarist ve yönetmen Safa Önal ve oyuncu Süleyman Turan’a takdim edilecek. Ödüller sahiplerine 3 Nisan Cuma gecesi Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilecek açılış gecesinde ulaşacak.

    Yılmaz Atadeniz, 60 yılı aşan kariyerine kurgucu olarak başlayan, Yedi Kocalı Hürmüz ile yönetmenliğe merhaba diyen, komediden avantür ve çizgi roman uyarlamalarına uzanan türlerde sayısız film üretti.

    Cahit Berkay, Karacaoğlan, Pir Sultan ve Yunus Emre’den gelen geleneği özgün yaklaşımıyla devam ettirdi, Selvi Boylum Al Yazmalım gibi eserlerin müziklerine imzasını attı.

    Nebahat Çehre, sayısız Yeşilçam filminde emek verdi, 1961 tarihli Yaban Gülüm filmiyle sinemaya merhaba dedi. 2000'li yıllarda Aşk-ı Memnu gibi dizilerde rol alarak yurtdışında da büyük popülerlik kazandı.

    Safa Önal, 60’tan fazla fotoroman, 500 bölümden fazla dizi senaryosu, yönettiği 40'a yakın filmle Türkiye’nin en üretken sinemacılarından biri olarak tanınıyor.

    Süleyman Turan, sinema serüveninde 51. yılını kutluyor; 190'dan fazla filmde oyuncu olarak emek vermiş bir isim olarak biliniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top