Hesabım
    "Yılanların Öcü" Yeni Yüzüyle İstanbul Film Festivali'nde

    Türk sineması klasiklerinden biri olan Yılanların Öcü filmi restore edilmiş yeni hali ile İstanbul Film Festivalinde olacak.

    İstanbul Film Festivali'nin sekiz yıl önce başlattığı “Türk Klasikleri Yeniden” projesi kapsamında bu yıl restore edilecek film belli oldu. Fakir Baykurt'un aynı adlı romanından uyarlanan ve Metin Erksan'ın elinden çıkan Yılanların Öcü filmi sinemaya yeniden kazandırılacak. Fanatik Film tarafından restore edilecek olan filmin başrollerinde ise Fikret Hakan, Nurhan Nur, Aliye Rona ve Erol Taş gibi isimler yer alıyor.

    Yılanların Öcü, toprak mülkiyetinden doğan bir çatışmayı, köyün sorunları ve yaşantısını, kadın erkek çatışmasını irdeleyen oldukça cesur bir dram olarak biliniyor. Yapım 1962 yılında vizyona girmiş, Ankara ve Adana gibi bazı şehirlerde olaylar çıkmış ve bir sinema hasara uğramıştı. Filmin gösterimi dönemin

    cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in onayıyla mümkün olmuştu. Yapım, yönetmenin "köy üçlemesi"nin ikinci filmi sayılıyor.

    Uzun süre sansürle mücadele eden, usta oyuncu Aliye Rona'nın ilk çıkışını yaptığı Yılanların Öcü filmi restore edilmiş hali ile İstanbul Film Festivali'nde olacak. Festival 4-19 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top