Hesabım
    !f Sundance Senaryo Lab Yeni Senaristlerini Arıyor!

    Yeni yeteneklerin orijinal film projeleri geliştirebilecekleri ve pek çok büyük sinemacıyla çalışabilecekleri imkanını sunan Sundance Senaryo Lab tekrar İstanbul’da!

    !f Istanbul’un bağımsız sinema kurumu Sundance Enstütüsü’yle ile ortaklaşa yürüttüğü Sundance Senaryo Lab, 8-11 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.  Bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Sundance Senaryo Lab başvuruları ise 23 Mart’a kadar devam ediyor!

    Oyuncu ve yönetmen Robert Redford tarafından kurulan atölye, bugüne dek Mavi Dalga’dan Kumun Tadı’na pek çok filme senaryo desteği sağladı. Atölye danışmanları arasında Araf, Pandoranın Kutusu filmlerinin yönetmeni Yeşim Ustaoğlu,  Kosmos, Hayat Var filmlerinin yönetmeni Reha Erdem, Gölgesizler, Nar filmlerinin yönetmeni ve senaristi Ümit Ünal gibi isimler yer aldı.

    Sundance Senaryo Lab’in bugüne dek destek verdiği projelerden; Aysim Türkmen’in Çekmeköy Underground, Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın Mavi Dalga, Zeynel Doğan ve Orhan Eskiköy’ün Babamın Sesi, Aslı Özge’nin Hayatboyu, Melisa Önel’in Kumun Tadı ve Erol Mintaş’ın Annemin Şarkısı filme çekildi ve festivallerden ödüllerle döndü. Atölyenin son iki yıldır destek verdiği projelerden, Barış Sarhan’ın Cemil Şov, Ülkü Oktay’ın Kendi Aramızda ve Ceylan Özgün Özcelik’in Kaygı’sı ise bu yıl Kültür Bakanlığı tarafından ilk film desteği aldı.

    Quentin Tarantino’dan Darren Aronofsky’ye, Steven Soderbergh’den Shirin Neshat ve Paul Thomas Anderson’a günümüzün öncü gelen yönetmen ve senaristlerinin sinema tarihine geçen projelerinin ilk adımlarını attıkları Sundance Senaryo Lab, destek vereceği yeteneklerini arıyor.

    !f Sundance Lab 2015 hakkında sorularınız ve başvurularınız için: lab@ifistanbul.com  adresinden iletişim sağlayabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top