Hesabım
    Pratik Sinema Atölyesi Başlıyor

    Pratik Sinema Atölyesi için kayıtlar başladı. Sinema aşıkları için sinema dolu aylar sizleri bekliyor.

    Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Film Arası Dergisi’nin düzenlediği Pratik Sinema Atölyesi için kayıtlar başladı. İkinci kez kapılarını açacak olan atölye ilk dönemde 60 öğrencinin katılımı ile gerçekleşmişti. Katılımcıların temel sinema bilgisinin pratik ağırlıkta verileceği Sinema Atölyesi'nde 3 ana olmak üzere toplam 7 deste eğitim verilecek.

    Kayıt süresinin 13 Mart'ta biteceği atölyedeki dersler ise şu şekilde; Sinema Tarihi ve Yazarlığı, Film Yapım ve Senaryo olarak belirlenen program kapsamında Sinema Tarihi, Sinema Yazarlığı, Senaryo, Görüntü, Kurgu-Montaj, Ses ve Işık. İki ay sürecek olan eğitimin ilk ayında teori ve ikinci ayında pratik metot uygulanacak.

    İki sınıflı atölyede bu kez 80 öğrenciye eğitim verilmesi beklenirken, Atölyede Sinema Tarihi ve Yazarlığı dersine Film Arası Dergisi Yayın Yönetmeni Suat Köçer, senaryo dersine senarist-yönetmen Gökhan Yorgancıgil ve Film Yapım dersine ise yönetmen Sinan Sertel girecek.

    Haftada bir gün 3 ders olarak gerçekleşecek olan atölyenin eğitimleri Salı günleri saat 18:00 - 21:30 saatleri arasında yapılacak. 13 Mart'ta biten kayıtlardan sonra 14 Mart günü mülakat gerçekleşecek, seçilen katılımcılar 17 Mart Salı günü derslere başlayacak. Atölyeye sadece 18 ve 35 yaş arası katılımcılar kabul ediliyor.

    Kayıtlar için sakarya.bel.tr adresindeki Akademi Duyurusuna tıklamak yeterli. Daha detaylı bilgi için: 444 4 054 (Dâhili: 3434)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top