Hesabım
    34. İstanbul Film Festivali Başlıyor!

    Bu yıl 34. kez dünenlenen İstanbul Film Festivali seyircisi ile buluşmak için gün sayıyor.

    IKSV tarafından düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali, 4 Nisan günü başlıyor.16 gün boyunca sinema dünyasından önemli konukları İstanbul'da ağırlayacak olan festival, 19 Nisan'a kadar 200'ü aşkın filmi seyircisi ile buluşturacak. Festival 3 Nisan Cuma akşmı Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nde yapılacak törenle başlayacak. açılış töreninin hemen ardından Ernestov Daranas Serrano'nun yönettiği, festival kapsamında Dünya Festivalleri bölümünde izlenebilecek Conducta / Behavior / Hal ve Gidiş açılış filmi olarak gösterilecek.

    Festival, Kadıköy’de Rexx sinemasının 2 salonunda yapacağı film gösterimlerinin yanı sıra festival coşkusu Kadıköy sokaklarına da taşacak. İstanbul Film Festivali ve Fil’m Hafızası, sinefilleri 4 Nisan Cumartesi akşamı 18.00’den itibaren Kadıköy’de bir araya getirecek. Dunia, Stereogun, Lâl, Masal Evi, Liman Kahvesi, Flu, Trip ve Hera olmak üzere 8 mekâna yayılacak partide katılım ücretsiz olacak.

    Festival kapsamında gerçekleşecek buluşmada Reha Erdem'in Kosmos adlı filmi gösterilecek, yönetmen özel bir söyleşide bulunacak. (8 Nisan Çarşamba, 14.00 Film Gösterimi, 16.30 Sinema Dersi, Akbank Sanat).

    Sinematek'in kuruluşunun 50. yıldönümü söyleşisinde, kuruculardan Onat Kutlar'ın aramızdan ayrılışının 20. yılında pek çok isim Kutlar hakkında konuşacak. (9 Nisan Perşembe 16.00, İstanbul Modern Sinema).

    Daha detaylı bilgi için: film.iksv.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top