Hesabım
    34. İstanbul Film Festivali'nde 6 Nisan!

    Festival ilk haftasına hızlı giriyor!

    Akbank'ın ana sponsor olduğu 34. İstanbul Film Festivali ilk iki gününü geride bıraktı. Festivalin dünkü gösterimlerinden ManglehornKızıl Ordu,  Sahipsiz Çocuk ve Özgürlük Tepesi filmleri seyircilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken İyi, Kötü ve Çirkin yeniden beyazperdede seyircisiyle buşuştu. 

    Her Gün İsyan belgeselinin yönetmen ve yapımcılarından Arash T. Riahi’nin verdiği sinema dersi Köprüde Buluşmalar’ın ilk etkinliği olarak Akbank Sanat’ta gerçekleştirildi. 

    Festivalde bugün ise Sabah Gazetesi sponsorluğundaki “Dünya Festivallerinden” bölümünden seçmece filmler Kadıköy Rexx Sineması’nda izleyenlerle buluşacak. Reese Witherspoon’un kariyerinin en iyi performanslarından biri olarak gösterilen İyi Bir Yalan 16.00 seansında; yapımcıların baskısıyla orijinalini değiştirmek zorunda kalan yönetmen Mark Christopher’ın 17 yıl sonra elden geçirdiği Stüdyo 54: Yönetmen Kurgusu ise 13.30 seansında gösterilecek. 

    Rexx Sineması Salon 2’de ise Oscar adaylığı bulunan yönetmen Borja Cobeaga’nın geçtiğimiz yıl San Sebastian’da En İyi Bask Filmi seçilen Arabulucu filmi 19.00’da; 2015 Berlinale’den En İyi Görüntü için verilen Gümüş Aslan ödülünü alan Sebastian Schipper’in yönettiği Victoria ise 21.30’da izlenebilir.

    Arjantin sinemasının son dönem en yetenekli isimlerinden biri olarak gösterilen Lisandro Alonso’nun Liverpool adlı yapıtı Beyoğlu Sineması 19.00 seansında seyircisiyle buluşacak.

    Ermanno Olmi’nin, 100. yılında Birinci Dünya Savaşı’nın gerçek dehşetini anlattığı Her Yer Yeniden Yeşerecek filminin Beyoğlu Sineması 13.30'da gerçekleşirken; Ethan Hawke’un klasik piyano ustası, yazar, öğretmen ve bilge Seymour Bernstein’ın samimi bir portresini çizdiği Seymour ise 21.30'da meraklısıyla buluşacak!

    BU FİLMİN SEANSINA DİKKAT!

    “Dünya Festivallerinden” bölümünde yer alan Yonebayashi Hiromasa imzalı Marnie Oradayken filminin Atlas Sineması Salon 2’deki 16.00 seansı 17.00’de başlayacaktır.

    Festivalin detaylı çizelgesi için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top