Hesabım
    Kırmızı Lale Film Festivali İçin Geri Sayım Başladı

    Kırmızı Lale Film Festivali 3. kez sinema severlerle buluşmaya hazırlanıyor.

    Hollanda Türkiye Kültür Vakfı öncülüğünde 2013 yılından beri düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali 3. kez sinema severlerle buluşacak. Kısa sürede önemli çevreler tarafından kabul gören, Rotterdam’ın yanı sıra Amsterdam ve Eindhoven şehirlerine yayılan festival 29 Mayıs-6 Nisan 2015 'te gerçekleşecek. 

    Ulusal ve uluslararası önemli sanatçı ve konuklar ile basın mensuplarına ev sahipliği yapacak festivalde İlksen Başarır’ın yönetmenliğini yaptığı Bir Varmış Bir Yokmuş açılış filmi olarak gösterilecek. Ustaya Saygı Ödülü’nün bu yılki sahibi Ferzan Özpetek, Masterclass etkinliğiyle 2 Haziran’da Amsterdam’da bulunan tarihi Tucinsky sinemasında sevenleriyle buluşacak. Katılımcılar usta yönetmenin Şahane Misafir, Serseri Mayınlar ve Karşı Pencere filmlerini izleme fırsatı bulacaklar.

    Festivalin Rotterdam’ın De Doelen salonunda yapılacak tanıtım gününde değerli sanatçılarımız Hüsnü Şenlendirici ve Ferhat Göçer verecekleri konserle izleyicilere keyifli saatler yaşatacak. Festivalin açılışının yapılacağı 31 Mayıs'ta Bir Varmış Bir Yokmuş film ekibi, sanatçılar Fatma Girik, Filiz Akın da orada olacak. Akşam, açılış filmi Bir Varmış Bir Yokmuş’un gösterilmesiyle son bulacak.

    Gözde seçkilerin yer alacağı festivalde Yarışma, Panaroma, Kısa Film ve Belgesel bölümlerinde 9 gün boyunca 40’a yakın film izleyicisiyle buluşacak.

    Daha detaylı bilgi için:

    FacebookKırmızı Lale Film Festivali Web Sitesi

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top