Hesabım
    İstanbul Fransız Kültür Merkezi Yenilenen Salonuyla Merhaba Diyor!

    Fransız Kültür Merkezi'nin yeni gösteri salonunun tanıtımı geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi!

    Beyoğlu sanat ortamının en gözde etkinlik mekanları arasında yer alan İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nin çok amaçlı gösteri salonunu yeni bir soluğa kavuştu. Fransa Ulusal Sinema Merkezi (CNC) katkılarıyla yenilenen ve dijital sistemle donatılan salonunun açılışı, çok özel bir davetle geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.

    Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışta, sinema ve gösteri dünyasından isimler ve Türkiye Fransız Kültür Merkezi'nin diğer kültürel partnerleri ile birlikte CNC Başkanı Christophe Tardieu, Institut français Başkanı Antonin Baudry ve Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanlığı yetkilileri katıldı. 

    Beyazperde.com ekibinin de katıldığı gecede Fransız yönetmenler, Unifrance'ın başkanı Jean-Paul Salomé, Fransa'nın en prestijli sinema okulu FEMIS'in Başkanı Raoul Peck ve Brice Cauvin de açılışa katılan isimler arasındaydı. 

    34. İstanbul Film Festivali kapsamında bu hafta yeni salonunda filmlere ev sahipliği yapan Fransız Kültür Merkezi'nin gösteri salonu, festivalin ardındansa Mayıs ve Haziran ayları boyunca, Başka Sinema ile kurulan yeni bir işbirliği ile sinemaseverleri, her Cumartesi, Pazartesi ve Salı günleri, Fransız filmleriyle buluşturacak. 

    Aktarılan bilgilere göre üç ay devam eden tadilat çalışmaları sonucu yüksek sahnesi ve gösterim altyapısına kavuşan 160 kişilik salon, pek çok farklı etkinlikle İstanbullu sanatseverlere hizmet veriyor olacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top