Hesabım
    26. Ankara Uluslararası Film Festivali Başlıyor!

    Ankara Uluslararası Film Festivali sinema aşıkları ile buluşmak üzere.

    26. Ankara Uluslararası Film Festivali 23 Nisan itibariyle başlıyor. 3 Mayıs tarihine kadar sürecek olan festivalin açılış töreni ise 23 Nisan Perşembe akşamı ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

    Festival programında yer alacak şeçkiler ise;

    Dünya sinemasından örneklerin yer alacağı “Kristal Sınırlar”, “Uzun Beyaz Bulutun Ülkesinden”, “Kino 2015”, “Usta İşi”, “Uzak Köşeler”, “Yakından Bir Bakış”, “Tanpınar Olsa Bu Filme Bayılırdı”, “Oğuz Onaran’a Sevgiyle” ve “Dünya Festivallerinden” seçkisi, dünyadan kısaların Ankaralı sinema aşıkları ile buluşacağı “2014 Oberhausen Kısa Film Festivali Seçkisi: Sanatçı Filmleri”, “Canlı Rüyalar: En İyi Estonya Canlandırma Filmleri”, “Hilmi Etikan’ın Seçtikleri: ‘Kısa Film’ Denince…” ve “Kısa Sınır Tanımaz” seçkisi,

    “Belgeselde Farklı Formlar: Canlandırma Belgeseller” ve belgeselin tanıklıkla bağını vurgulayan “Tanıklıklar” seçkisi,“Çocukların Festivali: Büyüklere Yer Yok” bölümü kapsamında “Çocuklar İçin Yaratıcı Drama Atölyesi”nin de yer aldığı animasyon filmler seçkisi, “Beşeri Haller: Şeylerin Duygulanımı; Video Sanatı”, “Beşeri Haller: Tecrit; Video Sanatı”, “Düşman Biziz, Şüphe Altında Yaşam/Video Sanatı” sergisi ... şeklinde.

    “Aziz Nesin Emek Ödülü" Haluk Bilginer’e, “Sanat Çınarı Ödülü" Jale Erzen’e, “Kitle İletişim Ödülü" ise Fransız Kültür Merkezi ile Alman Kültür Merkezi’ne takdim edileceği gecede ise Burhan Öçal’ın yeni projesi Musica Kervansaray ile müziğe de doyulacak.

    Türk Eğitim Derneği'nin sosyal sorumluluk projesi "Askıda Bilet Var", bu yıl da festivalin daha çok seyirci ile buluşmasını hedefliyor. Ankara Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda gerçekleşecek olan gösterimlerin ilk 3 seansında biletler askıya çıkacak. TED ve Simtes İş Makinaları San. ve Tic. AŞ’nin satın aldığı biletlerle olanağı olmayan öğrenciler, festival boyunca her gün ilk üç seansta filmleri misafir olarak izleyebilecek. Dileyen herkes istediği miktarda bileti askıya da çıkartabilecek.

    FESTİLAB kapsamındaki söyleşiler ve atölyenin yanı sıra, kısa film gösterimlerinin de ücretsiz olacağı program kapsamında bilet fiyatları;

    11:30 ve belgesel seansları 5 TL, diğer seanslar tam bilet için 12 TL, öğrenci ve 65 yaş üstü için 10 TL şeklinde.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top