Hesabım
    Çocuk İnsan Hakları ve Sinema Projesi Başladı!

    Çocuğun İnsan Hakları ve Sinema Projesi hayata geçiyor, sinema aşkı yayılıyor.

    Toplum Diyalogu Programı kapsamında yürütülen, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından fonlanan “Çocuğun İnsan Hakları ve Sinema Projesi” başladı. Savunmasız çocukların sinema konusundaki bilgilerini güçlendirmek ve insan hakları için farkındalıklarını arttırmak, yeteneklerini geliştirmek amacını taşıyan projenin ilk ayağı Mart ayında 6 gün süreyle Van'da gerçekleştirildi.

    Eğitmenler eşliğinde avukatlara çocukların hukuki ihtiyaçları olması durumunda bilmeleri ve yapmaları gerekenler konusunda 2 gün boyunca eğitim verildi.16 lise öğrencisinin katıldığı “İnsan Hakları ve Sinema Atölyesi” ise oyuncu-yönetmen Derya Durmaz ve Amerikalı yönetmen Theron Patterson’ın öncülüğünde, Van Baro Başkanı Av. Murat Timur ve Av. Nazlı Polat’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

    Çocukların kendi filmlerini yaratmak için bir araya gelmesi ile üç sahneden oluşan kısa filmlerin senaryosunu hazırlamaları ve kısa filmlerini çekebilmeleri için eğitimler de verildi.

    İlk ayağı Van'da gerçekleşen proje bu ay ise Soma'da devam ediyor ve Soma Faciasının yıldönümünün yaklaştığı şu günlerde 25-28 Nisan tarihleri arasında yapılacak ziyaret ve atölye çalışması, çocuk ve gençlere moral aşılayacak.

    14 aylık dönemde tamamlanması planlanan proje kapsamında Türkiye'de 14 ilde ve Amsterdam'da da çocuklar için atölyelerin yapılması hedefleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top