Hesabım
    Maymun Prens Vizyonda!

    Başarılı animasyon filmi Maymun Prens 23 Nisan itibariyle vizyona girdi!

    Son yılların en merak edilen animasyon filmlerinden biri olan Maymun Prens bugün itibariyle Türkiye genelinde vizyona giriyor. Küçük Maymun Prens Edouard'la başlayan yepyeni bir keşif hikayesinin anlatıldığı animasyon, küçük sinemaseverler için biçilmiş kaftan.

    Kabilesinden uzakta, ormanda kendi cinsinden izole bir hayat yaşamak zorunda bırakılan maymın prens Edouard, ateşi, modern yaşamı ve pek tabii aşkı keşfedecektir. Ona ormanda arkadaşlık edecek sevimli dostları da vardır: Tavşanazor, Kaplumdeve Kuşu, Kıf Kıf ve Çene.

    Filmin hem yönetmeni hem de senaristi olan Jamel Debbouze, projenin yapım sürecine ait bilgiler de paylaştı. Hikayenin kaynağı olan Roy Lewis'in kitabını okula giderken okuduğunu söyleyen isim, uyarlama aşamasında esere çok fazla bağlı kalmak istememiş. Filmin çekim tekniği olarak hareket yakalamayı Jérôme Seydoux sayesinde tercih eden ekip, ismin kendilerine sunduğu katkılardan bahsederken, cesaret, vizyon ve zamanın gerektiğini de ekliyor.

    Projenin başında 5 dakikalık bir deneme yapan yönetmen, o zaman 9 yaşında olan oğluna izletmiş kısa yapımı. Bilgisayarda babasına benzer bir karakter gördüğü için oğlunun şaşırdığını söyleyen Debbouze, animasyonun karakterlere gerçek bir yaşam kattığını belirtiyor.

    Rol yapmanın yanı sıra dans edip şarkı söylemeyi de beceren oyuncular bulmanın zorluklarını dile getiren isim, bu kişilere günde 10 saat çömelerek ve dört ayak üstünde duracaklarını söylemenin de işleri zorlaştırdığının altını çiziyor.

    Baş yapımcı Marc Miance ise, filmin yapımcılığında 2010 yazından beri çalıştığını söylüyor. Çekim öncesi ve esnasında farklı teklifler aldığını ancak kimsenin kendisine böylesi bir film için teklif getirmediğini belirten Miance, tamamen hareket yakalama tekniği ile çekilen ilk Fransız filmine imza attıklarını dile getiriyor. İsim ayrıca, "Önce çekim ortamını yarattık ve Jamel'in bakış açısıyla dekorları ve karakterleri çizdik. Sonra casting yaptık ve çizimleri ve 3D versiyonlarını seçilen oyunculara uyguladık. Her karakter bir oyuncunun dijital görünüşü oldu" şeklinde bir de ekleme yapıyor. 

    Maymun Prens filminin seansları için buraya tıklayabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top