Hesabım
    26. Ankara Uluslararası Film Festivali Açılışını Gerçekleştirdi

    26. Ankara Uluslararası Film Festivali özel bir törenle birlikte başlangıcını gerçekleştirdi.

    26. Ankara Uluslararası Film Festivali, açılışını bir önceki gece ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki bir törenle gerçekleştirdi. Törende 'Aziz Nesin Emek Ödülü'nün Haluk Bilginer’e, 'Sanat Çınarı Ödülü'nün Jale Erzen’e, 'Kitle İletişim Ödülü'nün ise Fransız Kültür Merkezi ile Alman Kültür Merkezi’ne takdim edildi.

    Burhan Öçal ve Musica Kervansaray konseriyle devam eden gecede Slovakya yapımı Kırmızı Gelincik adlı kısa filmin gösterimiyle başlayan ve Ceyda Düvenci’nin sunuculuğunu üstlendiği açılış töreninde, Menderes SamancılarMeltem CumbulHande DoğandemirAytaç Arman, Kıymet Giray ve Sercan Gidişoğlu birer konuşma gerçekleştirdi. Sanatçılar sanatçılar, her şeye rağmen sanatsal üretimin sürdürülebilmesi ve ürünlerin özgürce paylaşılması adına Film Festivallerine destek verilmesi geretiğini dile getirdiler.

    Festival programında yer alan birbirinden özel seçkilerin, atölye ve söyleşilerin hatırlatıldığı gecede, tüm sinemaseverler bu sinema şölenine bir kez daha davet edildi.

    26. Ankara Uluslararası Film Festivali, 3 Mayıs tarihine kadar sanatseverleri Büyülü Fener Kızılay Sineması ve Galeri Kara'ya bekliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top