Hesabım
    Ankara Film Festivali'nde Bugün!

    Ankara Film Festivali'nin 29 Nisan programına ait detaylar burada.

    26. Ankara Uluslararası Film Festivali devam ediyor. Festival ve 12 Nisan Bayramı heyecanına, mülteci çocukları da dahil eden özel bir sosyal sorumluluk projesine imza atıldı. Ardımızda bıraktığımız festival günlerinde mülteci çocuklar, Yaraıcı Drama Atlyesi'nde buluştu. Iraklı mülteci gruplardan, gönüllü sivil grup temsilcisi Tamer İşcen’in çabalarıyla ulaşılan 8-12 yaş arası 100 çocuk için ücretsiz olarak düzenlenen etkinlik, 4 gün boyunca sabah ve öğleden sonra seansları şeklinde gerçekleştirildi.

    Öte yandan Festival, 23 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında pek çok yabancı sinema sanatçısı ve profesyonelini Ankara'da ağırlıyor. Sanat, festivaller, ortak yapımlar ve Türkiye’deki sinema sanatının son yıllardaki yükselişi gibi konularda fikir alışverişinde bulunan konuklar arasında Almanya’dan DOK Leipzig program koordinatörü Lars Meyer,  yönetmen Andreas Grützner,  Afgan kökenli Alman yönetmen Burhan Qurbani, Belçikalı yönetmen Laura Wandel,  İtalyan yönetmen Mario Rizzi,  Portekizli yönetmen Antonio Valente,  Güney Koreli yönetmen  Na Young-Kil, Romanyalı  yönetmen Teodor Corban, Türkiye’den ise; Kino2015 küratörlerinden Engin Ertan, Dimitrie Cantemir Romanya Kültür Merkezi Başkanı Costin Zamfir ve  Dünya KİV vakıf üyesi Andreas Treske ve eşi Gülden Treske yer aldı.

    29 Nisan gününe ait festival programına ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

    Boy - 11:30 - Büyülü Fener Kızılay Salon 1

    Şiddete Dair - 11:30 - Büyülü Fener Kızılay Salon 2

    Atlantik - 14:00 Büyülü Fener Kızılay Salon 2

    Aferim! - 19:00 - Büyülü Fener Kızılay Salon 1 ( başrol oyuncularından Teodor Corban'ın katılımıyla Türkiye Galası)

    Her Şey Güzel Olacak - 14:00 - Büyülü Fener Kızılay Salon 1

    Masallar - 21:30 - Büyülü Fener Kızılay Salon 1

    Nabat - 16:30 - Büyülü Fener Kızılay Salon 1

    Aşk Üçgeni - 21:30 - Büyülü Fener Kızılay Salon 2

    Festilab: Murat Meriç ile Şarkılı Filmli Memleket Tarihi Söyleşisi - 21:30'da, Büyülü Fener Kızılay Salon 4'de, ücretsizdir.

    Gösterimi yapılmayacak ancak yönetmen ve/veya film ekibi katılımıyla söyleşisi gerçekleşecek filmler; Sesime Gel (Were Denge Min) 16:30 seansında, İçimdeki İnsan ise 19:00 seansında, Büyülü Fener Kızılay Salon 2'de.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top