Hesabım
    Çocuklar için Sinema, Soma'daydı!

    Çocuklar için insan hakları ve sinema projesi Soma'daydı!

    Sivil Toplum Diyalogu Programı kapsamında yürütülen “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” Soma etkinlikleri 25-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. Facianın yıl dönümünün yaklaştığı günlerde gerçekleşen ziyaret ve atölye çalışması, özellikle de çocuk ve gençlerin moral kazanmalarına, yaşadıkları travmatik durumun etkilerini azaltmaya katkıda bulunmayı hedefledi.

    Savunmasız çocukların insan hakları konusundakş farkındalıklarını ve sinema bilgilerini artırmayi amaçlayan projenin ilk ayağı Mart ayında Van'da gerçekleşmişti.

    Projenin ikinci ayağı Soma’da, oyuncu-yönetmen Derya Durmaz, Amerikalı yönetmen-akademisyen Theron Patterson ve Van Barosu’ndan Av. Nazlı Polat’ın eğitmenliğinde gerçekleştirilen “İnsan Hakları ve Sinema Atölyesi”ne ise 20 lise öğrencisi katıldı. Atölyeler farkındalığı artıracak interaktif egzersizlerle başladı, hemen ardından sinema atölyesine geçildi, çocuklara sinemanın temel kavramları aktarıldı. Çocuklar kendi 2 dakikalık filmlerini oluşturmak için önce gruplara ayrılarak senaryolarını yazdılar, sonra da eğitmenler eşliğinde filme çekerek kurguladılar.

    14 aylık bir süreçte tamamlanması planlanan projede Türkiye'nin toplam 14 ili ve Hollanda, Amsterdam'da hassas konumdaki çocuklarla insan hakları ve sinema atölyeleri yapılması amaçlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top