Hesabım
    Jane Fonda ve Michael Caine Cannes'da!

    Youth filminin yıldızları festival için Cannes'daydı ve Beyazperde kameraları bu anı yakaladı!

    Beyazperde.com son günlerine yaklaşırken 68. Cannes Film Festivali'nin kalbinden bildirmeye devam ediyor! Yukarıdaki videomuzda Paolo Sorrentino’nun son filmi Youth'un bsın gösteriminin hemen öncesinde film ekibinden Michael CaineJane FondaRachel Weisz ve Paul Dano'nun salona girişini izleyebilirsiniz. 

    Filme dair notlar: Muhteşem Güzellik ile 2014’te Oscar’a uzanan Paolo Sorrentino’nun son filmi Youth beklendiği üzere Cannes Film Festivali’nde çok yoğun ilgi gördü. Salonda oturmak için zor yer bulduğumuz bu çabaya fazlasıyla değdiğini de bir anlamda kanıtlar nitelikteydi.  

    Senaryoda insan ömrünün geçmiş/gençlik ve gelecek/yaşlılık kıstaslarını karşılıklı bir teraziye koyan  Sorrentino, bu hassas denge için kendisine 10 yaşından 80 yaşına kadar bireylerin aynı çatı altında var olduğu bir termal spa otelini seçiyor. Filmin huzurevinde ya da gençlerin ağır bastığı başka bir mekan tercihinde değil de, bu yarı tatil yarı dinlenme merkezinde geçmesi seyircinin de tüm karakterlere mesafeli yaklaşmasına olanak tanıyor.   

    Filmin başrolü ‘emekli orkestra şefi Fred’ -Michael Caine- gibi görünse de Harvey Keitel’ın muhteşem bir performansla canlandırdığı ‘Hollywood yönetmeni Mick’ karakteri, hikaye akışı boyunca Fred ile kapışır bir ağırlığa sahip. Gençlik ve yaşlılığın, kır yürüyüşleri, Spa seansları gibi günlük aktiviteler içerisinde yargılandığı diyaloglar karakterlerin inandırıcılığını da artırıyor. gerek  Sorrentino’nun kamerası alıştığımız üzere yakın planlara girmeye çekinmeden, tüm karakterlerin duygularını yüz çizgilerinden ve gözlerinden okumamıza olanak veriyor. 

    Yönetmen Mick’in Jane Fonda'nın karakteri Brenda Morel ile karşılıklı oynadığı sinema dünyasının iç yüzüne dair diyalog sahnesi ise yönetmen ve senarist Sorrentino’nun açık sözlülüğe delalet. Öte yandan başrollerin yanı sıra aktör Jimmy Tree (Paul Dano) Dünya Güzeli (Madalina Ghenea) gibi karakterlerin de filmin sembolik anlatımda yerlerine oturduğunu eklemek gerek. 

    Festivalde şimdiye kadar en çok konuşulan film Carol’dan sonra oyunculuk performanslarında ve senaryoda jüriyi zorlayabilecek bir yapım. Yarışmanın da ötesinde gençliği/geçmişi ve geleceği/yaşlılığı insanın kendi ömrü üzerinden sorgulaması açısından leziz bir film...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top