Hesabım
    Cronenberg ve Mortensen Anlatıyor

    Röprodüksiyon şiddet sineması

    Amerikan rüyasını oluşturan üç temel kavram bulunmakta, dürüst bir şekilde kazanılan maaş, sevgi dolu bir aile ve olmazsa olmaz ünlü olmak. A History Of Violence'ın ana karakteri bu üç kavrama da yabancı değil.

    Zap To It'in haberine göre, özgür denilecek bir şekilde filmle aynı adlı çizgi romandan uyarlanan A History Of Violence'ın yönetmeni David Cronenberg filmde Viggo Mortensen'nin canlandırdığı Tom Stall karakteri üzerine yakın markaj üzerinden çalışmış.

    Sessiz ve sakıin bir kasaba adamı olan Tom Stall, barışçıl akşam yemeğini keyifle yerken, kendisini rahatsız eden iki adamı öldürür. Bunun sonucunda Stall karakteri, spot ışıklar altında parlamaya başlar.

    Cronenberg sonb filminde, Naked Lunch ve Crash filmlerinde, Amerikan ikonları üzerinden öykü anlatma biçimini daha da geliştirerek sunmakta. Yönetmen, filmin Amerikan mitolojisi kaynaklarını kullandığı görüşünde. Bu kaynaklar, küçük bir kasaba, o kasabada yaşayan mutlu, barışçıl,dost tavırlı ve küçük hayatları olan insanlar.

    Film içindeki şiddet kullanımı Cronenberg'in kendine özgü görselliği ve yönetimi ile yeniden şekillenmiş. Cronenberg, şiddeti savunup savunmadığına bir açıklama getirmezken, şiddeti yeniden yapılandırıp, seyircilere sunmaya çalışıyor.

    Yüzüklerin Efendisi gazisi, Mortensen şiddet içeren sahnelere hiç uzak değil. Mortensen, dövüş sahnelerini başarı ile kotardığını ve Cronenberg gibi zor beğenen bir yönetmenden tam not aldığını da belirtiyor.

    Cronenberg, Amerika'nın önemli sosyal sorunlarından biri olan şiddeti yeniden üretirken, Mortensen de Amerikan kültürü içinde yer alan şiddet kutlayıcı cinnet toplumuna dikkat çekiyor.

    A History Of Violence, Amerika'da 30 Ekim'de gösterime girecek.

    Atıl Altaş

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top