Hesabım
    San Andreas Fayı, ABD Gişesini İyi Salladı!

    ABD Boxoffice rakamları dün gece açıklandı...

    Dün gece açıklanan hafta sonu ABD gişe rakamları sürpriz uyandırmayacak biçimde gerçekleşti. The Rock Dwayne Johnson’ın Hızlı ve Öfkeli 7’den sonraki son filmi San Andreas Fayı 53.215.000 dolarlık gişe hasılatıyla ipi göğüsleyen film oldu. Listenin ikinci sırasında ise Elizabeth Banks’in yönetmenliğini üstlendiği Mükemmel Uyum 2 14.381.000 dolarlık hasılat elde etti. Türkiye’de iki haftadır gösterimde olan Yarının Dünyası ABD gişesinin üçüncü sırasına gerilerken hemen takipçisi ise dördüncü sıradaki ve Mayıs ayının en çok sevilen filmi olan Mad Max: Fury Road oldu.

    Yaz sezonunun hiti Yenilmezler: Ultron Çağı 10.920.000 dolarlık hasılatla yoluna beşinci haftasında da devam ederken başrollerini Bradley CooperEmma Stone ve Rachel McAdams’ın paylaştığı  Aloha 10.000.000 dolarlık gelirle ilk vizyon haftasında altıncı sıradan listeye girebildi.

    Yurt dışında eleştirmenlerden pek geçer not alamayan Poltergeist: Kötü Ruh yedi sırada yer alırken, festivallerin sevilen yapımı Çılgın Kalabalıktan Uzak, ABD vizyonundaki beşinci haftasında 1.420.000  dolarlık gelir ile sekizinci sıraya yerleşti.

    Polisiye komedi Hot Pursuit ise çekici başrolleri Sofía Vergara ve Reese Witherspoon’a rağmen 9. sıraya gerilerken ülkemizde de sevilen animasyon Evim vizyondaki 10. haftasını 10.sırada kapatmayı başardı.

    Haftalık ABD Boxoffice gişe verileri için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top