Hesabım
    Hannas: Karanlıktan Gelen Filminin Finaline Çok Şaşıracaksınız!

    Yarın vizyona girecek olan yerli psikolojik gerilim filmi, halkımızın doğa dışı varlıklara olan inancını da yeniden sorguluyor...

    Yarın vizyona çıkmak için geri sayımda olan Hannas: Karanlıkta Saklanan filmi sadece konusu itibariyle değil, film için yapılan bir araştırmayla da çok konuşulacağa benziyor. 

    Yönetmenliğini Kamil Aydın'ın üstlendiği film için yapımcı Varyant Prodüksiyon filmin ön hazırlık çalışmaları sırasında özel bir araştırmaya imza attı. Ruhani varlıklara inanma biçimlerini anlamak için özel bir araştırma şirketiyle çalışan yapımcı Serdar Çelik, kamuoyu araştırması sonucunda ortaya çıkan verileri filmin sonundaki jenereğe ekleme kararı aldı. Çelik, “Araştırmamızın amacı  Türkiye insanının 'karanlıkta kalan' ve‘ korku duyulan varlıklara ilişkin algısını ölçmekti. Bırakın konuşmayı adını telaffuz etmekte ‘çekindiğimiz, ürperdiğimiz’ ruhani varlıkları ve cin'i sorduk. Yaptığımız araştırma gösterdi ki; ruhani  varlıklara inananlar;  belli bir eğitim, cinsiyet ve yaş ile sınırlı değil. Türkiye insanı; inanan yada inanmayan, dini , mezhebi ne olursa olsun, deist veya ateist Ruhani varlıklara özellikle de cinlerin varlığına ve insanlara musallat olduğuna yüksek oranda inanıyor. Buna paralel olarak da cinlerden korunmak için okunulan dualar en ciddi krunma yöntemi olarak biliniyor." sözleriyle süreci özetliyor. 

    HANNÂS  Nedir?

    Nas Suresinde geçen HANNÂS insanların göğüslerine vesvese veren, sinsi cin ve insan şeytânıdır. Bunlardan kaçınmak için Allah'a sığınılması, peygamber Muhammed'e ve İslam dininin inananlarına emredilmiştir.

    Hannâs, geri kalmak, sıkılmak, daralmak anlamındaki hunûs kökünden mübalağa sıfatıdır. Geri kalan, kötülüğe sürüklemek için insanı arkasından izleyip döne döne vesvese veren, Allah anıldığı zaman sıkılan şeytân ve şeytân ruhlu insandır. Vesvese verecek şeytân veya insan, hep insanın ardında gezer, fırsat bulup onu kandırmaya çalışır.

    Başrollerini Hazal Şenel ve Furkan Kızılay'ın paylaştığı film Mars Dağıtımcılığı ile 12 Haziran Cuma gününden itibaren sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top