Hesabım
    Anakin Christensen Darth Vader

    Christensen anlatıyor

    Christensen de Star Wars: Episode III Revenge of the Sith'in DVD promosyonu için yapılan basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

    Zap To It'in haberine göre, Anakin Skywalker ve de Darth Vader'ı canlandıran Hayden Christensen, Anakin rolüne hazırlanırken 8 yaşındayken ölen köpeğini düşünerek psikolojik olarak hazırlandığını belirtiyor.

    Episode 2'nin çekimleri sırasında Episode 3'ün konusunu bilmenin ilginç bir deneyim olduğuna değinen oyuncu, rolünün kendisini zorlamasından hoşlandığını belirtti.

    George Lucas'ın oyunculuğunu geliştirmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Christensen, Anakin karakterinin Darth Vader'a dönüşümünü heyecanla oynadığını sözlerine ekledi.

    En merak edilen sorulardan biri de Lucas'ı Christensen'in Darth Vader'ı oynaması için nasıl ikna ettiğiydi. Oyuncu, Lucas'a nazik bir şekilde Darth Vader'ı da kendisinin oynayıp oynayamayacağını sormuş.

    Senaryoyu başından sonuna kadar okumuş olduğunu belirtmiş ve bir ayrıcalık istemiş. Lucas o dönemde çeşitli uzun boylu oyuncular ve basketbol oyuncuları ile bu rol üzerine anlaşmaya çalışmaktaymış.

    Christensen'in baskısına daha fazla dayanamayan Lucas, sonunda Darth Vader rolünü O'na vermeye ikna olmuş. Christensen, o günü hayatının en mutlu günlerinden biri olarak anıyor.

    Darth Vader kostümünü üzerine giydiğinde setin hakimi gibi hissettiğini ve inanılmaz bir güç ile sarmalandığını hissetmiş. Kostüm ise çok ama çok ağırmış. Aynı zamanda, kostüm içine yerleştirilmeye çalışılan klimalar da yetersiz kalınca klostrofobik ve sıcak bir ortam içinde rol yapmak iyice zormuş.

    Star Wars'ın hayatını %90 daha da güzelleştirdiğini ifade eden oyuncu, Lucas'ın O'na güvenip bu şansı vermesinden dolayı çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top