Hesabım
    72. Venedik Film Festivali'nde Türkiye Rüzgarları!

    "Kış Uykusu" filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanan Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 72.Venedik Film Festivali'nde jüri olacak

    Venedik’in Lido adasında 2-12 Eylül arasında gerçekleştirilecek olan 72. Venedik Film Festivali'nin jürisi belli oldu. Bu sene jüri üyeleri arasında Türkiye'nin ödüllü yönetmeni Nuri Bilge Ceylan da yer alıyor.

    Jüri başkanlığını "Yerçekimi / Gravity" filminin iki Oscar ödüllü Meksikalı yönetmeni Alfonso Cuaron'ın üstlendiği ekipte Ceylan'ın yanı sıra Emmanuel Carrère, Pawel Pawlikowski, Francesco Munzi, Hou Hsiao-hsien ve Lynne Ramsay gibi isimler de yer alacak. Jüride beyazperdenin sevilen isimlerinden Diane Kruger ve Elizabeth Banks de yer alıyor. 

    Türkiye bu yılki Venedik Film Festivali'nde oldukça etkin bir rol oynayacak. 2012 yılında ilk filmi "Tepenin Ardı" ile Berlin Film Festivali'nde Caligari Ödülü ve Asya Pasifik Film Ödülleri'nde En İyi Film ödülü olmak üzere yurtiçinde ve yurtdışında otuzun üzerinde ödül alan Emin Alper'in ikinci uzun metraj filmi, "Abluka" dünya galasını Venedik Film Festivali'nin Ana Yarışma bölümünde gerçekleştirecek. Ayrıca genç yönetmen Senem Tüzen'in ilk uzun metraj filmi "Ana Yurdu" ile 'Geleceğin Aslanı' ödülü için yarışacağı festivalde, Orhan Pamuk'un 2012’de açılan Masumiyet Müzesi'nden yola çıkan ve yönetmenliğini İngiliz belgesel yönetmeni Grant Gee'nin yaptığı "Hatıraların Masumiyeti" filmi de görücüye çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top