Hesabım
    Sinematek'in Ağustos ve Eylül Ayı Programı Açıklandı!

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sinematek'in programı yine dopdolu!

    Yeniden Sinematek'in 2015 Ağustos-Eylül programı açıklandı. İzmirlileri sanatla buluşturan etkinliğin yeni programı da yine dopdolu!

    29 Temmuz'da Tony Gatlif'in yönetmen koltuğunda oturduğu "Geronimo" ile başlayan program 5 Ağustos'ta Nanni Morettinin yönetmenliğini üstlendiği "Bir Papamız Var / Habemus Papam" ile devam edecek. Yeni seçilen Papa'nın katedral balkonundan yapacağı konuşmayı, avludaki milyonlarca kişi beklerken olayların birbirine girmesini anlatan filmin ardından, 12 Ağustos ve 18 Ağustos'ta gösterilecek olan Pakistanlı yönetmen Afia Nathaniel'in "Kızım İçin / Dukhtar" filmi gösterilecek.

    19 Ağustos'ta Aki Kaurismäki'nin "Umut Limanı / Le Havre"yi, 26 Ağustos'ta Amerikalı ressam Margaret Keane’in, eşi Walter Keane ile yaşadığı güç mücadelesini beyazperdeye taşıyan Tim Burton imzalı "Büyük Gözler / Big Eyes" takip ederken, 1 Eylül ve 2 Eylül'de de Isao Takahata'nın suluboya animasyon yapımı "Prenses Kaguya Masalı / Kaguyahime No Monogatari" gösterilecek. Programa göre 9 Eylül'de fantastik yapımı Naji Abu Nowar'ın yapımı "Theeb" takip edecek.

    15 Eylül ve 23 Eylül'de gösterilecek olan Noah Baumbach'ın ilk kez Toronto Film Festivali’nde görücüye çıkan yeni filmi "While We Are Young"ın ardından 16 Eylül'de Wim Wenders ve Juliano Ribeiro Salgado'nun yönetmenliğini üstlendiği pastoral belgesel türü yapım "Toprağın Tuzu / Le Sel De La Terre" ve son olarak 30 Eylül'de Kim Mordaunt'un gerçek ritüeller ve törenler içeren bu ilk uzun metrajı, çok fazla tanınmayan Laos´ta çekilen ilk uluslararası filmi "Roket / The Rocket" gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top