Hesabım
    Fatih Akın "Tschick"i Beyazperdeye Aktaracak!

    Başarılı Türk yönetmen Fatih Akın ödüllü romanın beyazperde projesinde yönetmen olarak görev alacak

    "Aşka Ruhunu Kat / Soulkitchen", "Duvara Karşı / Gegen die Wand" ve "Yaşamın Kıyısında / Auf der anderen Seite" filmlerinin ödüllü yönetmeni Fatih Akın, yeni bir yapımla beyazperdeye dönüyor.

    Alman yazar Wolfgang Herrndorfs'un 30 ülkede basılan ve 2 milyondan fazla kopya satan aynı adlı best seller romanından uyarlanacak olan "Tschick"  filmi 14 yaşındaki Maik'i konu alıyor. Berlin'de kopuk fakat zengin bir ailede büyüyen Maik'in yaz tatilinde annesi rehabilitasyon merkezine yatırılır ve babası genç asistanını bir anda ortaya çıkan bir iş gezisine götürmesi gerektiği bahanesiyle ortadan kaybolur. Evde tek başına kalan Maik zamanını havuza girip dinlenerek geçirirken okul arkadaşlarından biri olan genç Rus göçmeni Tschick bir anda kapısında çalıntı bir arabayla beliriverir. Birlikte yola koyulan çocuklar plansız programsız bir şekilde maceraya atılırlar.

    Yapımcılığını Alman yapımcı Marco Mehlitz'in üstleneceği yapımda yönetmen olarak ilk düşünülen isim David Wnendt idi. Ancak Mehlitz'in kararıyla projeyi Akın devraldı. Çekimleri Eylül ayında başlayacak olan filmin vizyon tarihi ise 15 Eylül 2016 olarak belirlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top