Hesabım
    Roland Emmerich İmzalı "Stonewall" dan Beklenen Fragman Geldi!

    Nihayet Roland Emmerich, "Stonewall" filmiyle karşımızda!

    "Independance Day", "The Day After Tomorrow", "2012", "Beyaz Saray Düştü" gibi yüksek bütçeli filmlerle adından oldukça söz ettiren yönetmen Roland Emmerich, son filmi "Stonewall" ile iki yıllık bir aradan sonra tekrar hayranlarının ve sinemaseverlerin karşısına çıkıyor. 60 yaşına gelen yönetmenin son filmi "Stonewall" için diğer filmlerine nazaran daha durgun sularda yüzdüğünü ve daha toplumsal bir konuyu merkezine aldığını söyleyebiliriz. Nitekim aksiyonu bol ve yüksek bütçeli filmlerle tanıdığımız yönetmen Emmerich, bu sefer dümenini daha derin ve toplumsal bir konuya yöneltmiş: Stonewall Ayaklanmaları. Bu arada her yıl dünya genelinde kutlanan ve haziran ayının sonlarına denk gelen LGBT Onur Yürüyüşü’nün, Stonewall Ayaklanmaları’nın yıldönümü için kutlandığını da dipnot olarak verelim..

    "Stonewall" filmi bundan tam on yıl önce 1995 yılında yönetmen Nigel Finch tarafından beyazperdeye taşınmıştı. Film, yönetmen Nigel Finch’e de Londra Film Festivali başta olmak üzere birçok festivalde ödül getirmişti.

    Günümüze geldiğimizde ise meşaleyi devralan kişi Roland Emmerich. Roland Emmerich gibi aksiyonu ve CGI’ı bol filmlerin usta yönetmeninin, farklı sularda ne kadar başarılı olabileceği de merakla beklenen diğer bir konu. Fragmanı izlediğimiz kadarıyla bizleri gayet sert ve bir o kadar da tatmin edebilirliği yüksek bir film bekliyor.

    Film, 1969 yılında Stonewall’da bir barda meydana gelen ve polislerin gaylere karşı başlattığı şiddet olaylarından yola çıkıyor. Filmin baş karakteri Danny Winters, kız kardeşini arkasında bırakıp New York’a geliyor. Burada kendi karakterini bulan Danny, ayaklanmanın öncülerinden biri oluyor.  

    Jon Robin Baitz’in senaryosunu yazdığı, oyuncu kadrosunda  Jonathan Rhys MeyersJoey King ve Ron Perlman gibi isimlerin yer aldığı film, 25 Eylül 2015’te Amerika’da vizyona girecek. Ülkemizdeki vizyon tarihi ise henüz belirsiz.

     

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top