Hesabım
    3. SineMASAL ‘’Doğu Anadolu’’ Etabı Ertelendi!

    Sinemasal Kültür Sanat Derneği çatısı altında 3 yıldır organize edilen SineMASAL, 3. yılında ülke içindeki karışıklıklar sebebiyle Doğu Anadolu etabını erteledi

    Aralık 2012’de başlayan SineMASAL projesi 3. yılında iç karışıklık engeline takıldı. Kırsal bölgelerde kültür sanatın önemine dikkat çekme ve sanatın herkes için ulaşılabilir olmasını sağlama vizyonuyla yola çıkan organizasyon, 3-23 Ağustos 2015 tarihleri arasında hayata geçirilmesi planlanan Doğu Anadolu etabını erteleme kararı aldı. Resmi Facebook hesabından bir basın açıklaması yayınlayan organizasyon gerekçe olarak ülkemizde yaşanan sıcak gündemin sebep olduğu güvenlik sorununu gösterdi.

    Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu ve Festival Ekibi ortak kararınca varılan bu sonuç Doğu Anadolu Bölgesindeki altı ilde (Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkari) gerçekleştirilen 36 farklı toplantıda tartışıldı. Yapılan tartışmaların sonucu olarak 4 Ağustos 2015 Salı günü 18 kişiden oluşan Yönetim ve Danışma Kurulları var olan durumun hassasiyeti sebebiyle 3. SineMASAL ‘’Doğu Anadolu’’ etabını ileriki bir tarihte tekrar planlamaya karar verdi. Bunun kısa bir erteleme olacağının altını çizen organizasyon "Tüm destekçilerimiz, sponsorlarımız, gönüllü ekibimiz ve bu hayale gönül veren herkes ile birlikte en kısa zamanda her zamankinden daha büyük ve sosyal etkisi yüksek olacak şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top