Hesabım
    “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” Geliyor!

    “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” Hatay’da Mülteci Çocuklarla Buluşuyor!

    Başak Kültür ve Sanat Vakfı’nın, Van Barosu ve Hollandalı sivil toplum kuruluşu DW-RS Producties katkılarıyla hayata geçirdiği, Sivil Toplum Diyalogu Programı kapsamında yürütülen “Çocuklar için İnsan Hakları ve Sinema Projesi” Hatay’da Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geliyor.

    Projenin Hatay ayağında oyuncu-yönetmen Derya Durmaz ve Amerikalı yönetmen-akademisyen Theron Patterson eğitmenliğinde 14-18 yaş arası çocuklarla atölye çalışmaları yapılmasının yanı sıra, proje kapsamında Hayata Destek Derneği katkılarıyla, derneğin Hatay Narlıca'daki Toplum Merkezi'nde mülteci ve yerel çocuklara yönelik insan hakları ve sinema atölyeleri düzenlenecek. Çocuklar İnsan Hakları konularında farkındalık kazanmalarını sağlayan interaktif eğitim çalışmasının ardından, Sinema Atölyesi'nde senaryolarını kendilerinin yazdıkları ikişer dakikalık filmlerini çekecekler.

    14 aylık bir dönemde tamamlanması planlanan proje kapsamında bugüne kadar Bitlis dışında Van, Soma, Batman, Amsterdam ve Dersim’de hassas konumdaki çocuklarla insan hakları ve sinema atölyeleri gerçekleştirildi. Projenin bundan sonraki durakları Ordu ve Denizli olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top