Hesabım
    Sundance Ödüllü The Witch’ten İlk Fragman!

    Robert Eggers’a, Sundance Film Festivali’nde en iyi yönetmenlik ödülünü getiren korku filmi "The Witch"ten ilk fragman yayınlandı

    Bağımsız filmlerin mabedi gözüyle bakılan ve birçok kaliteli bağımsız filmin dünyaya duyurulmasına vesile olan Sundance Film Festivali, bu yıl da birbirinden güzel filmlere ev sahipliği yapmıştı. Asıl hedefinin Amerikan bağımsız yapımlarının destekçisi olması düşünüldüğünde Sundance Film Festivali, her geçen yıl bu hedefini daha da büyüterek devam ediyor.

    Sundance Film Festivali’nin bu yılki öne çıkan filmlerinden biri de "The Witch" olmuştu. Korku filmi olmasının ve belli bir kesime hitap etmesinin dezavantajlarını yaşasa da "The Witch", yılın en merak edilen filmlerinden biri oldu. Robert Eggers’in ilk uzun metrajlı filmi olan "The Witch", atmosferi ve kendine has sinema diliyle ülkemizdeki korkuseverlerin ve sinemaseverlerin de ilgisini bir hayli çekecek gibi görünüyor.

    Film, 1630 yılının New England’ında geçiyor. İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ise ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur.

    Genel olarak sinema endüstrisinde korku filmlerinin oluşturduğu çöplük düşünüldüğünde belki de korku sinemasına yeni bir soluk aldıracak olan The Witch, Eylül ayında Toronto Film Festivali’nde gösterilecek. Oyuncu kadrosunda Anya Taylor- Joy, Ralph Ineson ve Kate Dickie'yi göreceğimiz filmin ABD vizyon tarihi 2016 .Filmin ülkemizde gösterime girip girmeyeceği ise henüz belirsiz.   

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top