Hesabım
    Toronto'nun İkinci Türk Filmi Sarmaşık Oldu!

    Abluka ile birlikte ülkemizi Toronto'da temsil edecek bir diğer yapım da Tolga Karaçelik imzalı Sarmaşık olarak ilan edildi!

    Dün Emin Alper'in son filmi Abluka'nın sıradaki durağının Toronto Film Festivali olduğunu Beyazperde takipçileri ile paylaşmıştık. Hemen ardından ülkemizi aynı festivalde Tolga Karaçelik’in son filmi Sarmaşık'ın da temsil edeceği basın ile paylaşıldı.

    Film dünya prömiyeri önce Sundance Film Festivali’nde yapmış, ardından İngiltere’nin East End Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü almış, sonrasındaysa Karlovy Vary Film Festivali ve Sydney Film Festivali gibi önemli festivallerde yarışmıştı.

    Toronto Uluslararası Film Festivali’nin (TIFF) Dünya Sineması kategorisinde sinefillerle buluşacak olan yapımın İstanbul Film Festivali'ndeki Türkiye galası ise sansür protestosuna destek vermek amacıyla iptal edilmişti. Yurt dışından aldığı ödüller ve övgülerle yoluna devam eden Sarmaşık fiilmi, armatörünün iflasıyla açık denizde bağlı kalan bir gemi ve gemide mecburi nöbet tutan bir grup mürettebatın gerilimli hikayesini oldukça başarılı bir dille beyazperdeye taşıyor.

    Yönetmenliğini  Tolga Karaçelik'in üstlendiği yapımın kadrosunda Nadir Sarıbacak, Özgür Emre Yıldırım  Kadir ÇermikHakan KarsakOsman AlkaşAhmet Baki Kurtuluş ve Seyithan Özdemir yer alıyor.

    Filmin görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki üstlenirken, müziklerde Ahmet Kenan Bilgiç'in imzası var. Sarmaşık'ın ülkemizdeki gösterim tarihi ise henüz belirsizliğini koruyor...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Abluka Venedik'ten Sonra Toronto Film Festivali’nde!
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top