Hesabım
    Altın Koza'nın Yarışma Filmleri Belli Oldu!

    Bu yıl 14 – 20 Eylül tarihleri arasında yapılacak 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

    Ülkemizin en prestijli ve köklü sinema festivallerinden biri olan Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 14 – 20 Eylül tarihleri arasında 22. kez düzenlenecek. Festivalin en merakla beklenen bölümlerinden biri olan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri bugün itibariyle açıklandı!  

    Yarışacak filmler arasında dikkat çeken yapımlar ise Emin Alper'in Toronto ve Venedik Film Festivali'nde de boy gösterecek olan son filmi Abluka; Tolga Karaçelik'in seyredebilenlerden övgü alan ve yine Toronto yolcusu filmi Sarmaşık; Saraybosna Film Festivali'nin ana yarışma seçkisinde yer alan Dolanma ve Barış Atay imzalı Eksik olarak göze çarpıyor. 

    Yarışmanın 11 finalisti ise yönetmenleriyle birlikte şu şekilde:

    Abluka - Emin Alper 

    Ana Yurdu Senem Tüzen

    Çalsın Sazlar - Nesli Çölgeçen

    Dolanma - Tunç Davut 

    Eksik Barış Atay

    Gece Erden Kıral

    Kar Korsanları Faruk Hacıhafızoğlu

    Kasap Havası - Çiğdem Sezgin

    Misafir - Mehmet Eryılmaz

    Nefesim Kesilene Kadar Emine Emel Balcı

    Saklı Selim Evci

    Sarmaşık - Tolga Karaçelik

    Toz BeziAhu Öztürk

    Yarım - Çağıl Nurhak Aydoğdu

    Yemekteydik ve Karar Verdim - Görkem Yeltan

    Festivale dair açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Festivalimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın gördüğü ilgi her yıl daha da artıyor. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk sinemasının gelişmesi için destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuşurken, festivalin önemini bir kez daha vurguladı.

    Yarışma bölümü kapsamında "En İyi Film" ödülüne layık görülecek eser, 350.000 TL’lik büyük ödülün de sahibi olacak.Finalist filmlerden dördünün dünya prömiyeri, sekizinin ise Türkiye prömiyeri Adana’da yapılacak. Uzun metraj yarışmasının ödülleri 19 Eylül Cumartesi gecesi gerçekleştirilecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top