Hesabım
    2. D-Marin Deniz Filmleri Festivali Başlıyor

    D-Marin Turgutreis, eşsiz maviliğin üzerinde ve altında yaşananları su üstüne çıkartan 8 filmle “D-Marin Deniz Filmleri Festivali”ni 2. kez hayata geçiriyor!

    Naviga dergisiyle birlikte hayata geçirilen ve ikincisi düzenlenen D-Marin Deniz Filmleri Festivali 28 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Seçkisinde 8 film bulunduran program ülkemizin açık hava sinemasına sahip tek marinası olan D-Marin Turgutreis’te ücretsiz olarak beyazperdeye yansıyacak. Festival, denizi sadece mekan olarak kullanan değil onun öğreten, geliştiren, büyüten, korkutan, güldüren tüm yanlarını kısaca deniz yaşamını yansıtan filmlerden derlenen 8 filmlik özel bir seçki sunacak. 

    Gösterimi yapılacak olan filmler ise Jude Law'ın başrolünde yer alarak denizaltında define aradığı Kara Deniz, köpekbalığı saldırısında tek kolunu 13 yaşında kaybeden sörfçünün gerçek yaşam öyküsünü işleyen Soul Surfer, Japonya’nın efsanevi manga ve animasyon sanatçısı Hayao Miyazaki’nin insan olmak isteyen süs balığıyla 5 yaşındaki Sosuke’nin arkadaşlığını anlatan animasyonu Küçük Deniz Kızı Ponyo'nun yanı sıra Drew Barrymore ve Kristen Bell gibi Holywood sinemasının parlayan yıldızlarının başrolleri paylaştığı Big Miracle da festivalin ilgi çeken filmlerinden.

    D-Marin Deniz Filmleri Festivali’nin seçkisinde yer alan diğer filmler ise 518 günde tekne ile dünya turunu tamamlayan en genç isim olan 14 yaşındaki Laura Dekker’in seyahat öncesi ve sonrası yaşadıklarını anlatan belgesel Maidentrip, etkileyici yelken yarışı sahneleriyle beğeni toplayan, Carrol Ballard imzalı Wind ve ülkemizden de iki belgesel; Son Süngerci ve Derinlerden Yansımalar aynı gece art arda izleyicilerin karşısında olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top