Hesabım
    Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Film Festivali İkinci Kez Geliyor!

    İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgeselleri Festivali’nin ikincisi geliyor!

    İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgeselleri Festivali’ne bu yıl rekor katılım gerçekleşti. İkinci yılında 45 ülkeden 180 filmin başvurduğu Bozcaada Uluslararası Ekoloji Belgeselleri Festivali'ne Japonya, İrlanda, Avustralya, Şili gibi ülkeler katılıyor. 

    17 belgesel filmin “Fethi Kayaalp Büyük Ödülü” için yarışacağı festival 22-25 Ekim arasında Bozcaada'da gerçekleşecek.  Bu yıl seçilen belgesellerin konuları nükleer felaketler ve nükleer atıklardan dijital kirliliğe ve genetik çeşitliliğe, küçük ve yöresel tarımdan küresel gıda tekellerine, göçten yoksulluğa ve su kaynaklarının tükenmesine, kırsaldan şehre yaşam mücadelesi vermeye gelenlere ve direnişlere kadar uzanıyor. 

    Festival başkanı ve Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, başkanlığını yaptığı BİFED’in bu yıl düzenlenecek organizasyonu hakkında, "Bütün sanatseverleri 22-25 Ekimde adamıza bekliyorum. Kirlilikle, kitle turizminin yıkımlarıyla, küresel ısınmayla mücadele için, dayanışma ve paylaşma için ülkemizde neredeyse yok olma tehlikesi altında olan belgesel ve belgesel festivalleriyle, sanatla ve sanatçıyla birlikte mücadele etmek gerekiyor" diye konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top