Hesabım
    Majid Majidi’nin “Muhammed” Filmi İran’da Vizyona Giriyor!

    “Cennetin Çocukları” ve "Serçelerin Şarkısı” gibi filmlerle tanınan İranlı yönetmen Majid Majidi, Hz.Muhammed’in hayatını anlattığı filmi “Muhammed” ile beyazperdede!

    Dünyaca ünlü İranlı yönetmen Majid Majidi son filmi "Muhammed" ile bu hafta İran’da görücüye çıkıyor. Majid Majidi’nin Hz.Muhammed’in hayatını anlattığı “Muhammed”, henüz daha film vizyona çıkmadan büyük tartışmalara ve eleştirilere yol açmıştı.  Majid Majidi ise gelen eleştiriler karşısında önce filmin izlenmesini sonrasında eleştirilerin yapılmasını önermişti.

    Majid Majidi’nin 2008 yapımı son filmi "Serçelerin Şarkısı"ndan tam yedi yıl sonra çektiği “Muhammed”in, İran’da da oldukça geniş bir şekilde reklamı yapılıyor. İran’daki reklam panolarında boy boy reklamı gösterilen filmde Muhammed’in çocukluğu ve sonrası anlatılacak.

    İslam dünyasının "Çağrı" filminden bu yana, kaliteli yapımlarla Muhammed’in hayatını anlatamadığı düşünüldüğünde Majid Majidi’nin “Muhammed” filmi de bu boşluğu dolduracak gibi görünüyor. Filmdeki en hassas noktaya geldiğimizde ise Muhammed filminde Muhammed’in yüzü hiçbir sahnede görünmüyor. Majid Majidi, daha önce yaptığı röportajda da İslam dünyasına duyduğu saygı neticesinde film boyunca Muhammed’in yüzünün gösterilmediğini söylemişti.

    Film 29 Ağustos’ta İran’da vizyonda olacak. Ülkemizdeki vizyon takvimi ise henüz bir bilgi yok. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top