Hesabım
    Ölümünden 4 Yıl Sonra İki Farklı Steve Jobs!

    Apple'ın efsane kurucusu Steve Jobs, ölümünden 4 yıl sonra birbirinden tamamen ayrı iki karakter olarak işleniyor.

     2011 yılında pankreas kanserinden hayatını kaybeden ünlü Apple yaratıcısı Steve Jobs, bu sonbahar vizyona girecek iki büyük film ile tekrar hatırlanacak.. Biri kurgu, biri belgesel olmak üzere 2 yapımın temeli olan ünlü sima, iki filmde birbirinden tamamen ayrı olarak gösteriliyor.

    Oscar ödüllü belgesel yapımcısı Alex Gibney'nin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği Steve Jobs: The Man in the Machine belgeseli, Jobs'ın pek çok kişi tarafından bilinmeyen karanlık yönlerini işliyor. Herkesin gördüğü azimli ve dürüst çalışan imajını yerle bir edecek olan yapım teknoloji dahisini 'zeki ama zalim' olarak ele alıyor. 4 Eylül'de, yani bu Cuma günü ABD'de vizyona girecek olan belgeselde gazetecilerle yapılan röportajlar, Jobs'ın eski arkadaşlarının açıklamaları, arşivlerdeki görüntüler ve bazı eski Apple çalışanlarının yorumları yer alıyor.

    Steve Jobs'un hayatını anlatan bir diğer yapım ise 30 Ekim'de ülkemizde vizyona girecek. Steve Jobs isimli biyografik yapımın yönetmenliğini 127 Saat ve Milyoner filmleriyle beğeni toplayan Oscarlı yönetmen Danny Boyle üstleniyor. Diğer bir teknoloji bağlantılı deha Mark Zuckerberg'in hayatının anlatıldığı Sosyal Ağ filminin senaristi Aaron Sorkin'in senaryoyu üstlendiği yapımın başrolünde ise Oscar adayı Michael Fassbender ve Oscar ödüllü oyuncu Kate Winslet yer alıyor. Yardımsever, bilge, basit yaşayan ve zeki Steve Jobs imajının işlendiği yapımda Jobs'ın söylevleri de oldukça büyük yer tutacak.

    Birbirinden tamamen ayrı iki Steve Jobs'ın aynı dönemde vizyona girecek olması kafaları karıştıracak gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top