Hesabım
    Spielberg, “Jaws” ve “Geleceğe Dönüş”ü Tekrar Çekebilir!

    Usta Yönetmen Steven Spielberg, yaptığı bir açıklamada “Jaws” ve “Geleceğe Dönüş” filmlerini tekrar çekebileceğinin sinyallerini verdi.

    Şu sıralar Tom Hanks’ın başrolünü oynadığı soğuk savaş filmi “Casuslar Köprüsü”nün çekimlerini tamamlayan yönetmen Spielberg, yeni projeleri için kolları sıvama hazırlığında. Spielberg, kurucuları arasında yer aldığı Dreamworks Studios şirketinin, önümüzdeki yıl Disney ile bitecek olan sözleşmesini uzatmayacağını açıkladı.  Onun yerine Universal ile ortaklık kurduğunu açıklayan Spielberg, Universal şirketinin filmlerini günümüz şartlarında yeniden çekebileceğini söyledi. Bu şu anlama geliyor: Önümüzdeki yıllarda "Jaws" ve "Geleceğe Dönüş" filmleri başta olmak üzere birçok Universal yapımı filmin remake yapımlarını izleyebiliriz.

    Yıllardır süre gelen spekülasyonlara şöyle bir baktığımızda Universal şirketi zaten "Jaws" ve "Geleceğe Dönüş" filmlerini tekrar çekmek için nabız yokluyor ve bu filmlerin remake yapımları için bir o kadar da hevesliydi.

    Geçtiğimiz günlerde "Geleceğe Dönüş" filmi serilerinin yönetmeni Robert Zemeckis’e, konu hakkında fikrini soran Telegraph şu yanıtı aldı:

    " Bob Gale (senarist) ve ben ölünceye dek böyle bir şeyin olması mümkün değil. Yani şunu demek istiyorum. Bu şoke edici bir durum çünkü "Geleceğe Dönüş" çok iyi bir seriydi. Bu, aynen şunu demeye benziyor: 'Haydi Yurttaş Kane ’i tekrar çekelim!' Peki Kane’ı oynaması için yerine kimi bulacağız? Ne kadar ahmakça ve ne kadar saçma bir şey. Biri bunu neden yapar ki?"

    “Jaws” serilerine gelecek olursak ise durum biraz daha farklı. 1975 yapımı ilk "Jaws" filminin yönetmenliğini Spielberg yapsa da sonraki filmlerin yönetmenleri devamlı değişiklik göstermişti.

    Comingsoon’un ortaya attığı diğer bir düşünce ise Spielberg’ün tekrar çekim değil, aynı oyuncularla filmlerin devamını çekebileceği yönünde. Böyle bir şey olması durumunda tüm fanların bunu gayet makul karşılayacağını tahmin etmek zor değil. Fakat herhangi bir remake yapımın, dünyada remake yapımla başarıya ulaşmış film sayısının bir elin parmağını geçmediği düşünüldüğünde hüsranla karşılaşacağı da yüksek bir ihtimal.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top