Hesabım
    40. Toronto Film Festivali Başladı!

    1976'dan beri dünyanın en önemli film festivalleri arasında yerini alan Uluslararası Toronto Film Festivali açılışını Naomi Watts ve Jake Gyllenhaal ile yaptı.

    1967'den beri Toronto'da gerçekleştirilen yarışmasız Toronto Uluslararası Film Festivali 40. yılında da ilgi odağı oldu. 10-20 Eylül arası sürecek olan ve 60 ülkeden gelen 300'den fazla filmin sergileneceği ünlü festival açılışını, 2013 yılında imza attığı Matthew McConaughey başrollü Sınırsızlar Kulubü ile beğeni toplayan yönetmen Jean-Marc Vallée'nin başrollerini Jake Gyllenhaal ve Naomi Watts'ın paylaştığı yeni filmi Demolition ile yaptı. Filmin ardından ise Michael Moore’un Where to Invade Next adlı belgesel yapımı görücüye çıktı.

    Filmde eşini trafik kazasında kaybettikten sonra zor bir dönem geçiren ve acısını bir otomat firmasına yazdığı şikayet mektuplarıyla aşmaya çalışan Davis karakteri ile seyirci karşısına çıkan Gyllenhaal festivalin açılış günü ile ilgili olarak, "Burada bir enerji var. Bence burada sanatsal vizyonu destekleyen bir duygu var. Dünyanın birçok diğer şehrinde bu yok ama özellikle Toronto'da bir özgürlük duygusu var. Bu festivalde sanatsal ifadeye karşı çok az yargılama var ve bence insanların buraya gelme sebebi de bu" diye konuştu. Festivalde boy gösteren oyuncu Donna Christo ise “Bu yıl festivalin 40. yılı, yani daha büyük. Bir sürü film gösterimine sahne oldu ve giderek daha da görkemli oluyor. Kent için de harika. Aktörleri, yapımcıları ve hayranları burada görmek mükemmel" diye konuştu.

    Oscar'ın habercisi olarak görülen festivalin ilk gününün yıldızı Demolition'ın yanı sıra festival boyunca birçok beklenen film dünya prömiyerini yapacak. Başrolünde uzayda mahsur kalan Matt Damon'ın yer aldığı Ridley Scott imzalı Marslı, Modern country müziğinin en önemli temsilcilerinden Hank Williams'ı canlandıran Tom Hiddleston'a Elizabeth Olsen'ın eşlik ettiği biyografik yapım I Saw the LightSandra Bullock ve Billy Bob Thornton başrollü komedi yapımı Our Brand Is Crisis ve Emily BluntJosh Brolin ve Benicio Del Toro'nun ABD ve Meksika arasındaki kanunsuz sınırda yaşam savaşı verdiği Sicario filmleri ise yarın prömiyer yapacak filmler olarak belirlendi.

    Festival sürecinde prömiyer yapacak filmler arasında en dikkat çekenler arasında Idris Elba başrollü savaş-dram filmi Beasts of No Nation, Oscar ödüllü Kate Winslet'ın moda zevkiyle büyülediği The Dressmaker, Tom Hardy'nin mafyanın ünlü isimleri Kray Kardeşler'in ikisini birden canlandırdığı Efsane, Johnny Depp'in Boston gangsteri James “Whitey” Bulger olarak seyirci karşısına çıkacağı Kara Düzen, ünlü bisikletçi Lance Armstrong'un doping skandalına odaklanan The ProgramBrie Larson'ın başrolünü üstlendiği Room ve aşkın yok sayıldığı bir dünyada kuralları çiğneyerek aşık olan Kristen Stewart'la Nicholas Hoult'un başrollerini üstlendiği bilim kurgu yapımı Equals yer alıyor. Festivalin LGBT temalı, cinsiyet değiştirmeye odaklanan iki yapımı Oscar adayı Eddie Redmayne başrollü The Danish Girl ve Elle Fanning, Naomi Watts ve Susan Sarandon başrollü About Ray de merakla beklenen filmler arasında bulunuyor.

    Emin Alper'in yoğun politik şiddet altında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesini anlattığı son filmi AblukaTolga Karaçelik’in armatörünün iflasıyla açık denizde bağlı kalan bir gemi ve gemide mecburi nöbet tutan bir grup mürettebatın gerilimli hikayesini anlatan son filmi Sarmaşık ve Can Evrenol'un yönetmenliğini üstlendiği yerli korku yapımı Baskın da festivalde açılış yapacak yerli yapımlar olarak dikkat çekiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top