Hesabım
    “Baskın” ve “Sarmaşık” Toronto’daki İlk Gösterimlerini Yaptı!

    Toronto Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Can Evrenol’un ilk uzun metraj korku filmi "Baskın" ve Sundance'ta Büyük Juri Ödülü'ne aday olan "Sarmaşık" Toronto'daki ilk gösterimlerini gerçekleştirdi.

    Bu yıl Toronto Film Festivali’nde 3 Türk filminin gösterimde olacağı açıklanmıştı. Venedik’ten ödüllerle dönen Emin Alper’in "Abluka" filmi, Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü'ne aday olan ve ilgiyle karşılanan, İngiltere’nin East End Film Festivali’nde de En İyi Film Ödülü'nü alan "Sarmaşık" ve Can Evrenol’un ilk uzun metraj filmi "Baskın."

    Geçtiğimiz Cuma günü dünya prömiyerini yapan "Baskın", Toronto Film Festivali’nin de ilgi ve merakla beklenen korku filmlerinden biriydi. Nitekim salonu dolduran izleyicilerin Twitter ve Facebook sayfalarından film için oldukça olumlu yorumlar yaptığını söylemek mümkün. Makyajları ve mistik atmosferiyle ilgi çeken "Baskın", Can Evrenol’un 2013 yapımı kısa filmi "Baskın"ın uzun metraj versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

    Görkem KasalErgun Kuyucu ve Fatih Dokgöz'ün oyuncu kadrosunda yer aldığı film ülkemizde de Filmekimi kapsamında gösterilecek. 

    Dün gösterimi gerçekleştirilen diğer Türk yapımı "Sarmaşık" ise birçok festivali gezip Toronto'ya geldi. Sundance, İstanbul, Sydney, Karlovy Vary Film Festivallerini gezen "Sarmaşık" tüm yer aldığı festivallerde övgüyle bahsedilen ve alkışlanan bir film olmuştu. Bu festivallerde toplam 3 adaylığı bulunan ama mutlu sona ulaşamayan film, East End Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü almayı başarmıştı. Toronto Film Festivali'nde dün gerçekleştirilen gösterimde ise hava yağmurlu olmasına rağmen sinemaseverler tüm salonu hınca hınç doldurdu.

    Yönetmenliğini Tolga Karaçelik'in yaptığı, Nadir Sarıbacak ve Hakan Karsak'ın oynadığı "Sarmaşık" ülkemizde Filmekimi kapsamında gösterilecek mi henüz belirsiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top