Hesabım
    Bryan Singer’ın Yeni Projesi: “Denizler Altında 20,000 Fersah !

    X-Men serisinin dört filminin de yönetmeni olan Bryan Singer, Jules Verne’in "Denizler Altında 20,000 Fersah" adlı kitabını beyazperdeye uyarlayacak.

    Genel olarak X-men serilerinden tanıdığımız Bryan Singer, dün instagram hesabından 50. yaş gününü kutlarken bir de yeni projesi hakkında açıklama yaptı. Singer, 1869 yılında Jules Verne’nin kaleme aldığı ve 7’den 70’e herkesin okuduğu ünlü kitabı "Denizler Altında 20,000 Fersah"ı sinemaya uyarlıyor.

    "Denizler Altında 20,000 Fersah" , 1907 yılından bu yana birçok farklı uyarlamayla karşımıza çıkmıştı. Georges Méliès’ın 10 dakikalık kısa filmiyle beyazperdeye uyarlanan film, sonrasında birçok yönetmen tarafından tekrar beyazperdeye uyarlansa da istenilen başarı pek elde edilememişti. En başarılı örnek olarak 1954 tarihli Richard Fleisher imzalı uyarlama olarak gösterilirken film o dönemde iki oscar kazanmıştı.

    Geçtiğimiz yıllarda filmi, David Fincher’ın da çekeceğinin söylendiği birçok spekülasyon yapılsa da kesinleşmiş haber bizzat Singer’ın kendisinden gelince spekülasyonların da böylece sonu gelmiş oldu. Singer’ın, filmin çekimlerine "X-Men Apocalypse"’ten sonra başlaması bekleniyor.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top