Hesabım
    Nizam Eren'den Günümüz Yerli Sineması Değerlendirmesi!

    Hazırladığı rapor ve değerlendirmelerle sinema sektörüne geniş açıdan bakmamızı sağlayan İletişim Uzmanı Nizam Eren günümüz yerli sinemasını değerlendirdi.

    Hazırladığı rapor ve değerlendirmelerle sinema sektörüne geniş açıdan bakmamızı sağlayan İletişim Uzmanı Nizam Eren, yerli sinemanın komediden vazgeçmediğini söyledi. Her 3 filmden 1’inin komedi yapımı olduğunu belirten Eren, 1 Ocak 2015 tarihinden bu yana gösterime çıkan 96 filmin 37'sinin komedi türünde olduğunu söyledi.

    Sevilen romantik komedi yapımı Kocan Kadar Konuş filminın 1.930 bin bilet satış rakamı ile açık ara önde gittiğini belirten Eren, komedi filmleri içinde 2. sırayı Yapışık Kardeşler'in, 3. sırayıysa Niyazi Dört Nala filmleriniin aldığı belirterek Karamanın Koyunu filminin ise 1.263 bilet satışı ile en düşük rakama sahip olduğunu saptadı. Değerlendirmesine maddeler halinde devam eden Eren, komedi filmlerinin yer almadığı tek mevsimin de yaz dönemi olduğunu söyledi.

    • Türk sinemasımda yazın komedi filmi çekiliyor, sonbahar, kış ve ilkbaharda gösterime çıkıyor.
    • 97 filmin vizyon şansı bulduğu 18 Eylül haftasına kadarki dönemi de içine alan Haziran, Temmuz, Ağustos aylarına baktığımızda toplam komedi film sayısı sadece 5.  Oysa yalnız Nisan ayında 7 komedi filmi gösterim şansı buldu.
    • Bu da okulların açılma dönemi ile başlayan ve kapanma dönemine dek süren aralıkta bir komedi filmi yığılması anlamına geliyor.
    • Hiçbir ödül şansı bulunmamasına ve ulusal - uluslararası festivallerde temsil edilmemesine rağmen bu kadar yoğun komedi filmi çekilmesinin nedenleri ise ucuz maliyet, görsel efektlere gereksinim duyulmaması ve kolay gösterim şansı bulması.
    • Korku filmleri yapım sıklığı olarak komedi filmlerinden sonra geliyor.
    • 11 korku filminin izleyici ile buluştuğu bu dönemde ‘’cin’’ teması başrolde.
    • Dar kadrolu ve çoğu zaman kapalı olan kısıtlı mekanlardada çekilen korku filmlerinin vizyonda seyirci çekme şansı diğer türlere göre oldukça fazla.
    • Sinema salonlarının sabırsızlıkla Cem Yılmaz ve Şahan Gökbakar'ı beklediği bu sezonda, yıl sonuna dek 130'a yakın yerli filmin gösterime çıkması ve toplamda 60 milyon bilet satışı ön görülüyor.
    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top