Hesabım
    Marslı Filmi Uluslararası Uzay istasyonu'nda İzlendi!

    Uzay İstasyonunda özel gösterimi yapılan film için uzay bilimciler 'mantıksız' dedi.

    Matt Damon'ın başrolünü üstlendiği Marslı filmi Toronto Film Festivali'nin ardından 20 Eylül'de Uluslararası Uzay İstasyonu'nda da seyirci karşısına çıktı. YaratıkGladyatörPrometheus gibi filmleriyle tanıdığımız 78 yaşındaki Ridley Scott'ın yönetmenliğini üstlendiği, kadrosunda Sean BeanKate MaraJessica ChastainJeff Daniels ve Michael Pena gibi isimlerin yer aldığı filmin, Fox Stüdyoları'nın özel olarak yaptığı gösterimi istasyondaki kadın ve erkek astronotlar tarafından keyifi bir gece yaşanmasını sağladı. Görüşlerini Twitter üzerinden paylaşan Uzay İstasyonu astronotu Kjell Lindgren, "Marsli filmini uzayda izlemek ve kendi Mars yolculuğumuzdan yansımalar görmek ne kadar büyük bir keyif" diye yazdı.

    Ancak George Washington Üniversitesi Uzay İlkeleri Enstitüsü eski başkanı John Logsdon filmdeki hataları görmezden gelmedi. Uzaydaki atmosferin hatalı yansıtıldığı yerlere değinen Logsdon, Damon ve ekibinin uzayda fırtınaya yakalandığı noktadan başlayarak birkaç büyük hata olduğunu belirtti. Fırtına sahnesi hakkında, "Atmosfer öyle bir güç için fazla incedir. Ne kadar hızlı olursa olsun rüzgarı hissedemezsiniz" dedi. Ayrıca ekibin Mars'taki yürüyüşlerinin Dünya'daki yürüyüş biçiminde olmasının da yanlış olduğunu belirten bilim insanı, "Mars'ta yer çekimi sebebiyle Dünya'daki gibi yürüyemezsiniz. Ay'daki gibi zıplayarak yürümeniz gerekir" dedi. Mars'ta bitki yetiştirme konusu hakkında da konuşan Logsdon, "Botanikçinin (radyasyon sebebiyle) çok hasta olması, eve dönse dahi 1 yıl sonra kanserden ölmesi beklenirdi" dedi. 

    Diğer yandan Stanford Üniversitesi'nden Scott Hubbard, Mars'ta bitki yetiştirilmesi fikrini beğendiğini söyleyerek, "NASA bu tip bir yaşam desteği için çok fazla emek harcadı" diye konuştu.

    Marslı 2 Ekim’de ülkemizde vizyonda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top