Hesabım
    ABD Box Office'te Komedi Maceraya Üstün Geldi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 25-27 Eylül sonuçları son haftalarda liderliği elden bırakmayan aksiyon yapımlarının yerini komedi filmlerinin aldığını gösterdi. Listenin ilk iki filmi henüz vizyondaki ilk haftasını kutlayan taze yapımlar olurken, listenin uzun dönemli sakinleri ise haftalar sonra ilk 10'u terk etti.

    ABD box office listesinin bu haftaki birincisi sevilen animasyon Hotel Transylvania'nın devam filmi Hotel Transylvania 2 oldu. İlk filmde vampir baba kızın eğlenceli ilişkisinin ardından bu sefer vampir dede ve torunun ilişkisine odaklanan yeni film vizyona girdiği ilk haftada 47,5 milyon dolar gişe elde ederek açık ara farkla ilk sıraya yerleşti. Eğlenceli animasyonu takip eden yapım ise yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken komedi filmi Stajyer oldu. Başrollerini Anne Hathaway ve Robert De Niro'nun paylaştığı yapım ilk haftasında 18,2 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. Listenin 3. sırasında ise sevilen Labirent serisinin 2. filmi Labirent: Alev Deneyleri yer aldı. Başrollerini Teen Wolf dizisinden tanıdığımız Dylan O'Brien, Hollywood'un gelecek vadeden yıldızı Thomas Brodie-Sangster ve Skins'in Effy'si Kaya Scodelario'nun paylaştığı geçtiğimiz hafta elde ettiği birinciliğini kaybederek 14 milyon dolar ile 2. haftasını geride bıraktı.

    Başrollerinde Jason ClarkeJake Gyllenhaal ve Josh Brolin'inyer aldığı macera yapımı Everest geçtiğimiz haftaya göre 1 sıra yükselerek 4. sırayı aldı ve vizyondaki 2. haftasında 13 milyon dolar hasılat elde etti. Yıldız kadroku macera filmini ise Hollywood'un sevilen aktörleri Johnny DeppJoel Edgerton ve Benedict Cumberbatch'in başrolleri paylaştığı Kara Düzen filmi izledi. Depp'in Güney Boston bölgesinin en azılı suçlularından olan Whitey Bulger'ı canlandırdığı yapım 11,5 milyon dolarlık gişe rakamı ile 5. sırada yer aldı. Listenin 6. sırasında ise M. Night Shyamalan'ın eski 'korkunç' formuna döndüğünü kanıtlayan korku-gerilim yapımı Ziyaret yer aldı. Modern ve çarpık bir Hansel ve Gretel masalına benzetilen yapım 3. haftasında 6,7 milyon dolar gişe yaptı. David M. Rosenthal'ın yönetmenliğini, Sanaa LathanMichael Ealy ve Morris Chestnut'ın da başrollerini üstlendiği 12 milyon dolar bütçeli The Perfect Guy ise 3. haftasında %51.3 düşüş yaşayarak 4,7 milyon dolarlık hasılat ile 7. sıraya geriledi.

    Listenin geçtiğimiz haftakı 8. ismi olan Tom Cruise başrollü Hollywood aksiyonu Görevimiz Tehlike 5 bu hafta ilk 10'dan ayrılırken yerini aile dramına bıraktı. T.C. Stallings'li dram yapımı War Room yer aldı. Sıradan görünüşlü bir ailenin kendi iç problemleri için yaşlı bir kadına danışarak düzelme yolunu arayışlarını konu alan aile dramı 5. haftasında 4,2 milyon dolar gişe rakamına ulaştı. Listenin 9. sırasında 3,4 milyon dolar gişe ile vizyondaki ilk haftasını kutlayan Eli Roth imzalı korku-gerilim yapımı The Green Inferno yer alırken listenin son filmi ise Emily BluntBenicio Del Toro ve Josh Brolin başrollü Sicario oldu. %341'lik bir yükselişle listeye giriş yapan gerilim-polisiye yapımı 2. haftasında 1,7 milyon dolar hasılat elde etti.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top