Hesabım
    Ana Yurdu Festival Yolculuğuna Devam Ediyor!

    Adana Altın Koza Film Festivali’nden 5 ödülle dönen filmin festival yolculuğunda Varşova, Selanik, Hayfa ve Reykjavik film festivalleri var.

    Dünya prömiyerini Venedik Uluslararası Film Festivali’nde yapan ve Adana Altın Koza Film Festivali’nden 5 ödülle dönen Ana Yurdu festival yolculuğuna Varşova, Selanik, Hayfa ve Reykjavik Film Festivalleri ile devam ediyor.

    Senem Tüzen’in ilk uzun metraj filmi olan Ana Yurdu 9-18 Ekim tarihlerinde Polonya’da gerçekleştirilecek 31. Varşova Film Festivali’nin hemen ardından, 31. Hayfa Uluslararası Film Festivali ve Reykjavik Uluslararası Film Festivali’nde yarışacak. Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) En İyi Film, Film Yönetmenleri Derneği’nin (FİLMYÖN) En İyi Yönetmen ödüllerine layık gördüğü film, aynı zamanda festivalin En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu (Nihal Koldaş) ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerinin de sahibi oldu. 

    Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş’ın başrollerini paylaştığı film, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin’le, beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise’nin sevgi ve öfke dolu, gerilimi an be an yükselen öyküsünü anlatıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top