Hesabım
    Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde Filiz Akın’a Onur Ödülü!

    15. Frankfurt Türk Film Festivali muhteşem bir açılışla başladı.

    15. Frankfurt Türk Film Festivali muhteşem bir açılışla başladı. Fritz Remond Theater Zoo Palace’de Korhan Abay’ın sunumuyla gerçekleşen gecede, Göksel, verdiği konserle büyük beğeni topladı. Tören, festival başkanı Hüseyin Sıtkı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Sanat, siyaset ve medya dünyasından birçok isimin yer aldığı  galada ‘’Onur Ödülleri’’, Türk Sineması’nın usta oyuncusu Filiz Akın ve yazar/yönetmen Zülfü Livaneli’ye verildi. 

    Geceye katılamayan Livaneli’nin ödülünü sanatçı Serap Aksoy aldı. Törene eşi Sönmez Köksal ile katılan ve büyük alkışlarla sahneye çıkan Akın, sözlerine Doğu ve Batı Almanya’nın 25. Birleşme yılını kutlayarak başladı. ‘’ Alman dostlarımızın bu önemli gününü kutluyorum.’’ diyen sanatçı sonrasında ise böyle bir festivali yıllardır başarıyla yürüttüğü için Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı’ya ve ekibine teşekkür etti.

    Festivallerin sanat ve kültürle birlikte ülkeler arası köprüyü kurmada çok önemli olduğunu belirten Akın ‘’ Soy ismimizin aynı olmasından gurur duyduğum Fatih Akın, Ferzan Özpetek ve Nuri Bilge Ceylan gibi nice yönetmenler uluslararası alanda büyük başarılar kazanarak bizi temsil ediyorlar.’’ dedi. Bayrağı gençlere teslim etmekten ve onların başarılarından çok mutlu olduğunu dile getiren sanatçı, ayrıca  ‘’Genç kuşak arkadaşlarımın böyle güzel bir çalışma içerisinde beni de ödüle layık görmeleri beni çok mutlu etti.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

    2 Ekim ve 9 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan festivalde izleyicilere 30'a yakın film sunulacak. Film gösterimleri  CineStar Metropolis, Orfeo's Erben ve Film Forum Höchst sinemaları ve Preungesheim Cezaevi'nde,  Anne Frank Okulu'nda yapılacak.

    Festival kapsamında söyleşiler, paneller, sergiler, konserler ve üniversiteler arası kısa ve uzun metrajlı film yarışması etkinlikleri de yapılacak.

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top