Hesabım
    Marslı ABD Box Office'i Ele Geçirdi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 2-4 Ekim sonuçları uzay filmlerinin her zaman için seyircinin göz bebeği olduğunu kanıtladı. Listenin ilk filmi henüz vizyondaki ilk haftasını kutlayan taze yapım Marslı olurken, büyük beklenti yaratan kimi Hollywood yapımları ise ilk 10'a dahi giremedi.

    Listenin bu haftaki galibi vizyona girdiği gibi listeye ilk sıradan giriş yapan Ridley Scott imzalı bilim kurgu filmi Marslı oldu. Mars'ta mahsur kalan astronot olarak başrolde Matt Damon'ı izlediğimiz, kadrosunda Jessica ChastainJeff Daniels ve Chiwetel Ejiofor gibi isimleri barındıran uzay yapımı henüz ilk haftasında 55 milyon dolarlık bir açılış yaparak bütçesinin yarısını çıkartmayı başardı. ABD box office listesinin geçen haftaki birincisi, sevilen animasyon Hotel Transylvania'nın devam filmi Hotel Transylvania 2 bu hafta bir sıra geriye düşerek 2. oldu. İlk filmde vampir baba kızın eğlenceli ilişkisinin ardından bu sefer vampir dede ve torunun ilişkisine odaklanan yeni film vizyondaki 2. haftasında 33 milyon dolar gişe elde ederek %31.9'luk bir düşüş yaşadı. Eğlenceli animasyonu takip eden yapım ise  Emily BluntBenicio Del Toro ve Josh Brolin başrollü Sicario oldu. %603.1'lik bir yükselişle 3. sırayı elde eden gerilim-polisiye yapımı 3. haftasında 12 milyon dolar hasılat elde etti.

    Listenin 4. sıradaki yapımı ise yıldızlı kadrosuyla dikkat çeken komedi filmi Stajyer oldu. Başrollerini Anne Hathaway ve Robert De Niro'nun paylaştığı yapım 2. haftasında 11,6 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı. Listenin 5. sırasında ise sevilen Labirent serisinin 2. filmi Labirent: Alev Deneyleri yer aldı. Başrollerini Teen Wolf dizisinden tanıdığımız Dylan O'Brien, Hollywood'un gelecek vadeden yıldızı Thomas Brodie-Sangster ve Skins'in Effy'si Kaya Scodelario'nun paylaştığı yapım 3. haftasında %46.4 oranında düşüş yaşayarak 7,6 milyon dolar gişe yaptı. Genç yıldız kadrosuyla beğeni toplayan macera yapımını ise Hollywood'un sevilen aktörleri Johnny DeppJoel Edgerton ve Benedict Cumberbatch'in başrolleri paylaştığı Kara Düzen filmi izledi. Depp'in Güney Boston bölgesinin en azılı suçlularından olan Whitey Bulger'ı canlandırdığı yapım 3. haftasında 5,9 milyon dolarlık gişe rakamı ile 6. sırada yer aldı. Başrollerinde Jason ClarkeJake Gyllenhaal ve Josh Brolin'inyer aldığı macera yapımı Everest ise geçtiğimiz haftaya göre 3 sıra gerileyerek 7. sırayı aldı ve vizyondaki 3. haftasında 5,5 milyon dolar hasılat elde etti. 55 milyon dolar bütçeli yapımın sırf kendi bütçesini çıkarabilmek için bile daha 22 milyon dolarlık gişe rakamına ihtiyacı var.

    Listenin 8. sırasında ise M. Night Shyamalan'ın eski 'korkunç' formuna döndüğünü kanıtlayan korku-gerilim yapımı Ziyaret yer aldı. Modern ve çarpık bir Hansel ve Gretel masalına benzetilen yapım 4. haftasında 3,9 milyon dolar gişe yaptı. Toplamda 57,6 milyon dolar gişe elde eden yapım 5 milyon dolarlık bütçesini 11'e katlamış oldu. Listenin 9. filmi ise geçtiğimiz haftaya göre bir sıra gerileyen T.C. Stallings'li dram yapımı War Room oldu. Sıradan görünüşlü bir ailenin kendi iç problemleri için yaşlı bir kadına danışarak düzelme yolunu arayışlarını konu alan aile dramı 6. haftasında 2,8 milyon dolar gişe rakamına ulaştı. David M. Rosenthal'ın yönetmenliğini, Sanaa LathanMichael Ealy ve Morris Chestnut'ın da başrollerini üstlendiği 12 milyon dolar bütçeli The Perfect Guy ise 4. haftasında %49.7 düşüş yaşayarak 2,4 milyon dolarlık hasılat ile 10. sıraya geriledi.

    Joseph Gordon-Levitt ve Ben Kingsley başrollü biyografik yapım Tehlikeli Yürüyüş filmi ise vizyondaki ilk haftasında 1,5 milyon dolar elde ederek liste dışında kaldı.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top