Hesabım
    Suç ve Ceza Film Festivali Başlıyor!

    Adaletsizliklere baş kaldıran film festivali bu sene 5. kez İstanbul'un iki yakasında da izleyenlerini ağırlayacak.

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi aracılığıyla 16-22 Ekim arasında 5. kez düzenlenecek olan Suç ve Ceza Film Festivali için geri sayım başladı. 8 Ekim'de gerçekleşen basın toplantısına yönetmen Derviş Zaim, oyuncu Yossi Mizrahi ve gazeteci Yekta Kopan da katıldı.

    Bu yıl "AYR/MC/L/K" temasında bir araya getirilen seçkide 10 kısa film, 7 belgesel ve 10'u Altın Terazi Uzun Metraj Film Ödülü için yarışmak üzere 30 uzun metraj yapım yer alıyor. Basın toplantısında konuşan Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer,festivalin imkansız olsa da büyük bir umutla adaletin tam olarak işleyebileceğine inandıklarını, ayrımcılığın da bir adaletsizlik olduğunu ve festivalin ana temasının insanın kendisine karşı yaptığı ayrımcılık olduğunu belirtti. Sözüer, "Film festivalinde film programının yanı sıra çeşitli ülkelerden akademisyenlerin katılımıyla geniş bir akademik program da gerçekleşiyor. Akademik programdaki panellerde “Adli Sistemde Ayr/mc/l/k”, “İnanç Nedeniyle Ayr/mc/l/k” gibi pek çok konu tartışılacak" dedi.

    Toplantıda konuşan Prof. Dr. Bengi Semerci ise akademiyle sanatı bir araya getiren film festivalinin sosyal medyada başlatığı kampanya hakkında bilgi verdi. "İçimizdeki ayrımcılıkla yüzleşmek için bu sosyal medya kampanyasını başlattık" diyen Semerci, 'ayrımcılık' kelimesini 'ayr/mc/l/k' şeklinde yazarak film festivalinin mesajını hatırlattıklarını belirtti. 

    Suç ve Ceza Film Festivali'nin bu yılki jürileri de belli oldu. Festivalin uzun metraj yapımlarını değerlendirecek olan jüri Demet AkbağSerdar Akar, Yrd. Doç. Dr. Selman Dursun, Sevin Okyay ve Lucie Bader olurken, kısa metraj yarışma jürisi ise Ozan Güven, Mehmet Acar ve Engin Ertan'dan oluşuyor. 

    Festival, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi çatısı altında 15 Ekim 2015 Perşembe günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılacak açılış, Alias Maria filmi gösterimi ile başlayacak. Festival filmleri Beyoğlu Atlas ve Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi sinemalarında 16-22 Ekim 2015 tarihleri arasında izleyici ile buluşacak. Belgesel yapımları ise 19 Ekim boyunca gün boyu Atlas Sineması'nda gösterilecek ve bütün seçki tek bilet ile izlenebilecek. 

    Festivalin film panellerinden ilki 17 Ekim 2015 saat 16.00’da Beyoğlu Atlas Sineması’nda gerçekleşecek. The Circle filmi üzerine “Toplumsal Algıdan Sinemaya: Cinsel Kimlik ve Yönelim” konulu panele; Ivan Madeo, Prof. Dr. Walter Stoffel, Av. Fırat Söyle, Alin Tasçıyan, Ayta Sözeri konuşmacı olarak katılacak. İkinci panel ise yine Beyoğlu Atlas Sinemasında 18 Ekim Pazar saat 14.00’de yapılacak. Samir Mehanovic, Dr. Amila Ferhatovic, Reshad Strik, Faysal Soysal ve Coşkun Aral’ın katılacağı bu panelin konusu ise “The Fog of Srebrenica” filmi üzerine “Sisler Dağıldı mı?” olarak belirlendi.

    Festivalin ayrıntıları için http://www.icapff.com ziyaret edilebilir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top