Hesabım
    Vin Diesel,J.R.Tolkien Uyarlamasında Yer Almak İçin Can Atıyor!

    Ünlü aktör Vin Diesel, henüz film hakları satın alınmayan fakat Peter Jackson tarafından çekilmek istenen The Silmarillion'da Melkor karakterini oynamak için can atıyor!

    Hobbit: Beş Ordunun Savaşı’ndan sonra sessizliğe bürünen Peter Jackson’ın yeni projeleri sabırsızlıkla beklenirken sinema kulislerine de dikkat çekici haberler gelmeye devam ediyor.

    2011 yılında yönetmenliğini Steven Spielberg’ün yaptığı Tenten'in Maceraları'nın yapımcılığını üstlenen Peter Jackson, devam filmini kendisinin çekeceğini duyurmuştu. Fakat Jackson’ın gözü, uzun yıllardan beri halen cast aşamasında olan ve herhangi bir gelişme göstermeyen bu proje yerine, J.R.R Tolkien’ın Silmarillion kitabında! Tabii J.R.R Tolkien ve Silmarillion’un hayranı olan Vin Diesel’in de gözü tam anlamıyla bu projede.

    Vin Diesel’in Son Cadı Avcısı setinden arkadaşı ve Peter Jackson ile daha önce birçok kez çalışma şansını yakalayan ünlü oyuncu Elijah Wood, Stephen Colbert Show’da yaptığı konuşmada kendisinin Silmarillion romanını okumadığını fakat Vin Diesel’in kitap ve Orta Dünya hakkındaki bilgilerinin kendisini oldukça şaşırttığını dile getirirken Vin Diesel’e Melkor rolü için kesinlikle Peter Jackson ile konuşması gerektiğini söylediğini belirtti.

    Geçtiğimiz sene San Diego Comic Con’da Silmarillion’un film hakları hakkında konuşan Peter Jackson, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi’nin film haklarının henüz J.R.R Tolkien yaşarken 1960’larda alındığını dile getirmiş, Silmarillion’un ise o yıllarda daha yazılmamış olduğunu söylemişti. Hatta Silmarillion kitabı, J.R.R Tolkien’ın ölümü dolayısıyla yarım kalmış, kitabı bitirme görevi ise J.R.R Tolkien’ın oğlu Christopher Tolkien’a kalmıştı. Babasının ölümünden 4 yıl sonra kitabı tamamlayıp yayınlayan Christopher Tolkien ve aile mensupları kitabın film haklarını verip vermeme konusunda kararsız durumdalar. Eğer kitabın film hakları satın alınırsa kendimizi yeniden Jackson’ın o muhteşem fantastik dünyasında bulabilir, Melkor rolüyle de Vin Diesel'i izleyebiliriz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top