Hesabım
    Yılmaz Köksal, Vefat Etti...

    Yeşilçam'ın usta aktörü dün gece saatlerinde hayatını kaybetti...

    Haber ajanslarından dün akşam geçilen bilgiye göre sinemamızın duayen oyuncularından Yılmaz Köksal tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

    76 yaşında olan ve daha ziyade oynadığı komedi-macera filmlerinde oynadığı kült yan karakterlerle hafızalara kazınan Yılmaz Köksal uzun süredir kanser hastalığı ile mücadele vermekteydi; ünlü oyuncu bir haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. 

    Yılmaz Köksal Kimdir? 

    15 Temmuz 1939 Kırşehir doğumlu olan Köksal ilkokulun ardından İstanbul'a gelerek Tophane Sanat Enstitüsü'nde eğitim aldı; ardından bir süre gemilerde çalışarak Avrupa'yı dolaştı. 1965 yılında sinemaya adım atan Köksal oyunculuk hayatında 200'ü aşkın yapımda rol aldı. Figüranlıktan yan rollere, yan rollerden de başrole geçen Köksal'ın yıldızını parlatan filmse 1970 yılında rol aldığı, Çetin İnanç yönetmenliğindeki “Çeko” filmi oldu. Bu filmle macera türündeki yapımların aranan oyuncusu haline gelen Köksal, Maskeli 5lerZagorÜç Süpermen Olimpiyatlarda gibi bir çok Yeşilçam filminde gönülleri fethettikten sonra yakın zamanda ağırlıklı olarak televizyon dizilerinde seyirciyle buluşmuştu. Kaygısızlar dizisinde uzun süre Yılmaz Usta rolünde izlediğimiz Köksal, 2009 tarihli Yahşi Batı filminde ilk başrolü Komiser Çeko'yu yeniden oynamıştı. 

    Yılmaz Köksal 22 Ekim 2015 perşembe akşamı yaşama veda etti...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top