Hesabım
    Bilim Kurgu Box Office'i Tekrar Ele Geçirdi!

    ABD box office rakamları açıklandı.

    ABD box office'in 23-25 Ekim sonuçları geniş bütçeli Hollywood yapımlarının her daim seyircinin baş taci olduğunu gösterdi. Listenin geçen hafta liderliğini kaybeden bilim kurgu yapımı Marslı bu hafta liderliği geri kazandı.

    Listenin bu haftaki galibi Ridley Scott imzalı bilim kurgu filmi Marslı oldu. Mars'ta mahsur kalan astronot olarak başrolde Matt Damon'ı izlediğimiz, kadrosunda Jessica ChastainJeff Daniels ve Chiwetel Ejiofor gibi isimleri barındıran uzay yapımı 4. haftasında 15,9 milyon dolarlık gişe elde etti.  Listenin 2. filmi ise Goosebumps filmi oldu. Jack Black’in başrolünü üstlendiği, 90’lı yılların kült televizyon dizisinden beyazperdeye uyarlanan korku-komedi yapımı 2. haftasında 3,501 sinema salonuna ulaşarak 15,5 milyon dolar hasılat elde etti. ABD box office listesinin 3. filmi ise taze yapımlardan biri olan Steven Spielberg imzalı Casuslar Köprüsü oldu. Amerikalı bir avukatın soğuk savaş sürecinde Sovyetler Birliği'nde tutuklanmış bir pilota yardım edebilmek için CIA tarafından işe alınmasını ve sonrasında yaşanan gerilim dolu süreci perdeye taşıyan film 2. haftasında 11,3 milyon dolar gişe hasılatı topladı.

    Listenin 4. sırasında ise Hızlı ve Öfkeli serisinin Dominic Toretto'su Vin Diesel'ın yeni filmi Son Cadı Avcısı yer aldı. Breck Eisner imzalı yeni bir fantastik macera yapımı ilk haftasında 10,8 milyon dolar gişe yaptı. Listeniin 5.sırasını ise animasyon Hotel Transylvania'nın devam filmi Hotel Transylvania 2 aldı. İlk filmde vampir baba kızın eğlenceli ilişkisinin ardından bu sefer vampir dede ve torunun ilişkisine odaklanan yeni film vizyondaki 5. haftasında 9 milyon dolar gişe elde ederek %28.8'lik bir düşüş yaşadı. Listenin 6. sırasında ise sevilen korku serisinin son devam yapımı Paranormal Activity 5: Hayalet Boyutu oldu.Vizyondaki ilk hatfasını kutlayan Gregory Plotkin imzalı yapım 8,2 milyon dolar hasılat elde etti. Listenin 7. sırasında ise sürpriz bir geri dönüş yaşayan Steve Jobs filmi yer aldı. Vizyondaki 3. haftasında 2,433 sinemada daha vizyona girmesiyle %380.6'lık bir yükseliş yaşayan film 7,2 milyon dolar hasılat elde ederek toplamda 9,9 milyon dolar gişeye ulaştı ve bütçesinin 3'te 1'ini çıkartmış oldu.

    Listenin 4 sıra gerileyerek 8. sırasını alan film ise usta yönetmen Guillermo del Toro imzalı Kızıl Tepe filmi oldu. Başrollerini  Alis Harikalar Diyarında'nın Alice'i Mia Wasikowska, Marvel'ın Asgardlı sinsi tanrısı Loki olarak tanınan Tom Hiddleston ve Oscar adayı oyuncu Jessica Chastain'ın üstlendiği fantastik korku yapımı vizyondaki 2. haftasında %57.7 düşüş yaşayarak 5,5 milyon dolar gelir elde etti. Listenin 9. gişelerde beklenenin oldukça altında kalan komedi filmi Stajyer oldu. Başrollerini Anne Hathaway ve Robert De Niro'nun paylaştığı yapım 5. haftasında 3,8 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarırken, listenin son filmi ise yıldız kadrolu gerilim-polisiye yapımı Sicario oldu. Emily BluntBenicio Del Toro ve Josh Brolin başrollü yapım 6. haftasında 2,9 milyon dolar hasılat elde etti.

    ABD gişe verileri için tıklayın! 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top