Hesabım
    6. Malatya Film Festivali'nde 6 Kasım Programı!

    İple çekilen film festivalinde ilk gün heyecanı ve programı!

    Beyazperde.com'un basın sponsorları arasında yer aldığı 6. Malatya Uluslararası Film Festivali bugün saat 11.00 itibariyle film gösterimlerine başladı!

    Bugün İnönü Üniversitesi Kütüphane ve Seminer Salonu'nda saat 11:00'de, ücretsiz olarak Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmlerinin ilk grubu görücüye çıkacak. Saat 13.30'da başlayacak olan film gösterimleri Malatya Park AVM içerisinde Avşar Sinemalarında, Malatya merkezde bulunan Yeşil Sinemaları salonlarında izleyicilerle buluşacak. 13.30'da başlayacak olan 4 film ise Saul’un Oğlu, dünya prömiyerini yapacak olan On AdımTheeb ve Türkiye prömiyerini yapacak olan Keçi olacak. Ulusal Kısa Metraj Film Panoraması da aynı saatte İnönü Üniversitesi Kütüphane ve Seminer Salonu'nda gösterilecek. On Adım filminin ardından yönetmen ve oyuncuların katılımıyla söyleși düzenlenecek.

    Saat 16:00'da tekrar gösterime başlayacak olan festival Malatya Park AVM'deki Avşar Sinemaları'nda Ixcanul ve yerli film Eksik ile, Yeşil Sinemaları'nda ise İran komedisi Taksi Tahran ve Romanya yapımı Bükreș’in Doğusu ile devam edecek. Aynı saatlerde seyirciler İnönü Üniversitesi Kütüphane ve Seminer Salonu'nda Ulusal Belgesel Panoraması'nı izleyebilecek.

    Saat 19.00'da devam eden program Avşar Sinemaları'nda Türkiye prömiyerini yapacak olan Madame Courage ve Mükemmel Bir Gün'ü, Yeşil Sinemaları'nda ise yerli yapımlar Limonata ve Yeni Dünya filmlerini izleyiciyle buluşturacak. Saat 21:30 itibariyle günün son gösterimlerini yapacak olan festivalin programında Avşar Sinemaları'nda Tatlı Hayat, Nuri Bilge Ceylan imzalı kısa film Koza ve Kasaba yer alırken, Yeşil Sinemaları'nda ise Bay Lazarescu’nun Ölümü ve Yalan Labirenti gösterilecek.

    Bu akşam gazeteci Yekta Kopan'ın sunuculuğunu üstlendiği Festival Açılış Töreni DoubleTree By Hilton Malatya Oteli'nde gerçekleştirilecek. Açılış konuşmalarının ve festival yarışma filmlerinin tanıtımının ardından, Onur ve Emek Ödülleri de sahiplerine verilecek. Bu yıl festivalin verdiği Onur Ödülleri’ni bu yıl yeşilçamın emektar yıldızı Perihan Savaş ve yeşilçamın yakışıklı jönü Serdar Gökhan alacak. Festivalin Yabancı Onur Ödülü ise Gürcü sinemasının usta yönetmeni Eldar Shengelaia'ya takdim edilecek.

    Festival programına buradan ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top